El ministre de Justícia, Éric Dupond-Moretti, protagonitza una polèmica a França pels seus comentaris masclistes. Tot plegat s'emmarca en un cas més gran. França viu una gran onada de calor, i en aquest context una dona va ser multada per caminar en topless pels carrers d'Orlhac, a la regió occitana d'Alvèrnia-Roine-Alps. La dona s'ha defensat al·legant que amb tanta calor volia actuar com els homes, que poden caminar amb el tors nuu sense conseqüències. Això ha despertat una debat en el si de la societat francesa, al qual Dupond ha tirat més llenya al foc en adreçar-se a un grup de dones periodistes i etzibar-los: "Veig que entre les dones periodistes que m'heu fet preguntes cap de vosaltres era davant meu amb els pits a l'aire. No fa prou calor?". 

Les paraules del titular de Justícia van ser enregistrades i s'han filtrat a un programa d'investigació de Ràdio França. Segons recull el 324, l'entorn de Dupond, davant la indignació generalitzada pel seu comentari, sosté que les paraules s'han tret de context. És més, part de l'entorn ha matisat el que pretenia expressar el ministre: remarcar que les periodistes complien la llei, com en el cas d'Orlhac. Tanmateix, aquesta explicació no han aplacat la indignació creixent a França. 

Protestes a França 

Respecte al cas d'Orlhac s'han organitzat protestes per solidaritzar-se amb la dona afectada i denunciar la situació. Diverses persones que han participat en aquestes protestes eren dones sense samarreta. Es demana deslliurar els pits de la mirada patriarcal que els sexualitza. 

El topless a Catalunya

La prohibició de fer topless a piscines municipals de Catalunya queden en el passat. A principis d'estiu, el Govern va enviar  "una circular" a les piscines municipals catalanes perquè permetin fer topless a les seves instal·lacions, ja que assegura que s'estaven produint situacions de discriminació en algunes piscines. Des de l'executiu català es defensa que "no es pot excloure ningú de determinats serveis basant-se en la manera com va vestida", i ha cridat a no normalitzar que no es permeti fer topless o que les dones no puguin alletar els seus fills a les piscines públiques. "El fet que algú pugui ser discriminat per si porta un banyador o un altre, avui dia, al segle XXI, no ha de continuar passant", va sostenir la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en anunciar la mesura. 

Pel que fa a les piscines privades des de l'executiu català es recorda: "Les comunitats de propietaris són privades, però hi ha espais d'ús compartit on no significa que es puguin vulnerar drets". A més, es va remarcar que tota persona que se senti discriminada per aquest motiu pot denunciar-ho a l'oficina de no discriminació de la Generalitat.