És un treballador social de 36 anys. També és diputat a l’assemblea de Hong Kong pel Partit Demòcrata i l'anomenen “el déu de les protestes” els joves rebels contra la interferència autoritària del govern xinès en l’excolònia britànica. Es diu Roy Kwong. Al perfil que li ha fet la revista nord-americana Time se'l veu amunt i avall, fent de mitjancer entre la policia i els manifestants, als que repeteix tres consells: “que no us fereixin, que no es vessi sang i que no us detinguin”.

En un paper semblant al dels presoners polítics Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, Kwong explica a la revista que s’ha compromès a protegir els adolescents i joves que es rebel·len al carrer contra Pequín. Ningú, diu, hauria de “pagar cap preu per la seva joventut”. Sempre que els escamots de la policia es preparen a llençar gasos lacrimògens, Kwong es posa davant dels manifestants. Vol guanyar temps per a què es retirin. Improvisa discursos, amb referències al seu ídol, Abraham Lincoln. El 16 de juny va provar de convèncer un manifestant que no es llencés des del terrat d'un centre comercial. No se’n va sortir. El jove rebel va morir.

La dedicació de Kwong “li ha valgut una cosa que el govern de Hong Kong no té: la confiança”, explica Time. També ser el legislador més popular de Hong Kong. És estrany que els polítics inspirin aplaudiments espontanis amb la seva presència, però així reben els joves a Kwong. “Sempre que hi ha problemes, hi va, tant se val si està malalt o cansat”, diu Kung, un manifestant de 25 anys. “Li diem que és un déu perquè és poderós”. Kwong, la deïtat tutelar dels estudiants rebels.