El grup terrorista Hamàs ha anunciat l'alliberament de dues ostatges dels EUA, una mare i la seva filla, per raons humanitàries, segons ha avançat l'agència Reuters aquest divendres. Actualment, es comptabilitzen més de 200 persones segrestades per part dels terroristes després de la incursió del 7 d'octubre que va donar lloc a l'actual guerra entre Israel i Hamàs. L'alliberament dels dos ostatges dels EUA s'hauria fet gràcies a la mediació de Catar. 

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs a Gaza, DIRECTE | Última hora del conflicte i balanç de morts
 

Fonts oficials d’Israel han confirmat que les dues ostatges alliberades són Judith Raanan i la seva filla Natalie. Totes dues tenen nacionalitat nord-americana, han estat transferides a la Creu Roja Internacional. Les dues alliberades resideixen a Evanston, Illinois, i van viatjar a Israel per celebrar l’aniversari d’un familiar.

L'anunci l'ha fet el braç armat de Hamàs, les brigades Ezzedin al Qassam, segons informa Europa Press. De moment, ni Israel ni els EUA han confirmat aquesta informació. "Alliberem els dos detinguts nord-americans per demostrar al poble dels EUA i al món la falsedat de les acusacions", ha dit un portaveu, amb relació a declaracions del president Joe Biden. Biden havia descrit Hamàs com una organització terrorista per la massacre de civils israelians que va cometre durant la seva incursió al sud d'Israel el passat 7 d'octubre.

Abu Obeida, el portaveu de les brigades al Qassam, el braç armat de Hamàs, ja va afirmar dilluns passat que alliberaran alguns dels ostatges de "nacionalitats diferents" que té retinguts a la Franja de Gaza. Ha afirmat que aquests segrestats, en referència als estrangers, són considerats com els seus "convidats" i que seran alliberats quan es donin "les condicions sobre el terreny".

"Perquè no tenim res contra ells", va indicar Abu Obeida, encara que va advertir altres països que si ajuden Israel consideraran aquests ostatges com la resta de segrestats que són israelians. Va afirmar que les Brigades Al-Qassam té 200 ostatges al seu poder i que altres milícies en té al voltant de 50.

Israel va informar aquest dilluns que havia notificat a les seves famílies la identitat de 199 segrestats per Hamàs i altres milícies palestines a Gaza, va confirmar el portaveu de l'Exèrcit, Daniel Hagari.

Les forces israelianes han llançat aquests últims dies intensos bombardejos sobre la Franja, en què haurien mort almenys 26 ostatges israelians, segons va afirmar Hamàs, encara que no en va aportar proves. El portaveu ha informat a més que almenys 22 dels segrestats han mort per bombardejos israelians.

Les milícies palestines han exigit l'alliberament de milers de presos palestins a presons israelianes a canvi del retorn dels ostatges a la Franja. Hamàs també va difondre el vídeo d'una de les ostatges, una noia que es va identificar com Maya Sham, de 21 anys, que va dir que l'estaven tractant bé i que li van donar medicaments, alhora que va demanar que l'alliberessin com més aviat millor.