El pla d'Israel és fer una guerra en tres fases per destruir Hamàs i culminar-la amb l'establiment d'un "nou règim de seguretat" a la Franja de Gaza. Així ho ha expressat el ministre de Defensa, Yoav Gallant, en una reunió del comitè d'exteriors i de defensa de la Knesset, el Parlament israelià, en la qual ha afirmat que, un cop finalitzi el conflicte armat, Israel "renunciarà a la responsabilitat sobre la vida quotidiana a la Franja de Gaza" i també establirà "una nova realitat de seguretat per als ciutadans israelians i els residents a la zona fronterera". 

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte i el balanç de morts
 

Les tres fases de la guerra dissenyades per Israel 

Gallant ha detallat que la primera fase del pla és la que s'està duent a terme actualment. "Una campanya militar amb atacs aeris i posteriorment amb ofensives terrestres amb l'objectiu de destruir els operatius terroristes i danyar la infraestructura per tal de derrotar Hamàs", ha afirmat, segons recull The Times of Israel. 

La segona fase, en paraules del ministre, seria "un període de guerra de baixa intensitat centrat a eliminar focus de resistència". Finalment, la tercera i última fase, suposaria l'establiment d'un "nou marc de seguretat a la Franja de Gaza, amb la renúncia d'Israel a la responsabilitat sobre la vida quotidiana" d'aquest territori i "la creació d'una nova realitat de seguretat per als ciutadans israelians i els residents de la zona fronterera".

Gallant no ha detallat com s'implementaria aquest nou règim de seguretat ni qui en seria el responsable. No sembla probable, però, que Israel pugui deslliurar-se de la responsabilitat sobre la Franja, tenint en compte que controla el 90 % dels seus límits terrestres i marítims, a excepció de la frontera amb Egipte, i que fins al passat 7 d'octubre, era el principal proveïdor de béns. 

Segons el Financial Times, un altre oficial va afirmar durant la reunió que Israel ha desconnectat "el cordó umbilical". En aquest sentit, ha afirmat que els passos que connecten la Franja i Israel i que estaven oberts abans de la guerra, no es reobriran. 

La Franja de Gaza, a l'espera de l'ajuda humanitària

Malgrat que el president dels Estats Units, Joe Biden, va assegurar aquest dimecres que hi havia un acord amb Israel i Egipte per permetre l'entrada de camions amb ajuda humanitària a la Franja de Gaza, el pas de Rafah, que connecta el territori palestí amb Egipte, encara no s'ha obert, i un centenar de camions esperen amb impaciència. Segons l'últim balanç del Ministeri de Salud de la Franja de Gaza, controlat per Hamàs, han mort 4.127 persones, mentre que 13.162 han estat ferides.