ÚLTIMA HORA: Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha fet una crida als militars d'Ucraïna a prendre el poder i ha assegurat que amb ells "serà més fàcil arribar a un acord" per posar fi a l'operació militar russa iniciada aquest dijous. "Prenguin el poder amb les seves pròpies mans! Segons sembla amb vostès serà més fàcil arribar a un acord que amb aquesta colla de drogoaddictes i neonazis que s'ha establert a Kíev i té segrestat a tot el poble ucraïnès", ha declarat en una reunió del Consell de Seguretat de Rússia per abordar l'operació militar. El mandatari rus ha esperonat els militars ucraïnesos a "no permetre als neonazis i seguidors de Bandera (el col·laboracionista ucraïnès Stepán Bandera)  que utilitzin els seus fills, les seves dones i ancians com a escuts humans".

Les declaracions de Putin han arribat hores abans que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, hagi instat Putin a seure a la taula de negociacions, una opció que el Kremlin condiciona al fet que Ucraïna es rendeixi. En aquesta línia, en el segon dia d'atac rus, el president ucraïnès ha denunciat que el propòsit de l'atac és treure'l del poder. "Segons la nostra informació, soc l'objectiu número u de l'enemic. La meva família el segon. Volen destruir Ucraïna políticament en destruir el cap d'Estat", ha afirmat.

Rússia negociarà amb Ucraïna quan es rendeixi

El ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha afirmat aquest divendres que Rússia està disposada a tornar a la diplomàcia si l'exèrcit d'Ucraïna entrega les armes. “Estem disposats a negociar", ha assegurat en una trobada amb els responsables de política exterior dels dos enclavaments prorussos del Donbass, a l'est d'Ucraïna. Ara bé, els russos estan disposats a dialogar a condició que els militars ucraïnesos responguin a la crida del president rus Vladímir Putin. "Estem disposats a negociar. Sempre que els militars ucraïnesos responguin a la crida del nostre president, cessin la resistència i deposin les armes", ha indicat el dirigent rus d'Exteriors. Val a dir, però, que al mateix temps què Lavrov feia aquestes declaracions, grups militars russos entraven al districte d'Obolón, al nord-oest de Kíev.

Les tropes russes entren a Kíev

L'avenç de l'exèrcit rus està sent molt ràpid. Com un llampec, les forces armades russes s'han estès arreu del territori ucraïnès fins a arribar a la capital. A hores d'ara, només els falta arribar al centre de la ciutat. Així, segons fonts nord-americanes, aquesta matinada els soldats russos eren a pocs quilòmetres de la capital ucraïnesa, a menys de 30. I el govern ucraïnès ja ha confirmat que els tancs russos han entrat a Kíev. Concretament, el diari britànic The Guardian ha confirmat que els tancs de l'exèrcit rus ja circulen per alguns barris de la ciutat.