Grècia ha ampliat fins al 30 de setembre la prohibició de vols a i des de Catalunya, i l'obligació que els viatgers procedents de la resta d'Espanya presentin una prova de la Covid-19 realitzada en les 72 hores anteriors al seu viatge, segons ha informat aquest dimecres l'Aviació Civil grega. Així doncs, el govern grec ha ampliat la prohibició 11 dies més del que havia fixat inicialment.

Aquesta obligació s'estén també fins a la mateixa data als passatgers procedents d'aeroports de Bulgària, Romania, Malta, Bèlgica, Albània, Macedònia del Nord i els Emirats Àrabs Units. Les persones provinents d'Israel, per la seva banda, han de presentar no només una prova PCR negativa, sinó que a més seran sotmeses a tests aleatoris. Aviació Civil va decidir elevar el nombre màxim de viatgers procedents d'aquest país, de 1.200 per setmana a 5.000.

Les persones procedents de Suècia queden a partir de divendres que ve exemptes de l'obligatorietat de presentar una prova, però seran sotmeses a tests aleatoris. A més, s'estén fins a la mitjanit del 30 de setembre la suspensió dels vols procedents de Turquia i la prohibició d'entrada a Grècia de ciutadans extracomunitaris. D'aquesta prohibició queden exempts els ciutadans d'Austràlia, el Canadà, Corea del Sud, els Emirats Àrabs Units, Geòrgia, el Japó, Nova Zelanda, Rwanda, Tailàndia, Tunísia i Uruguai.

Davant l'increment dels casos confirmats diaris de coronavirus, el govern va imposar aquest dimarts noves restriccions a la regió capitalina d'Àtica. Des del començament de la pandèmia, a Grècia s'han registrat 13.730 casos i 317 defuncions.

Catalunya, a la gola del llop

Precisament Catalunya i la resta de l'Estat són ja les zones més afectades d'Europa pels nous casos de coronavirus, segons es pot veure en el mapa actualitzat del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC per les seves sigles en anglès).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat