Familiars d'ostatges israelians, segrestats pel grup islamista Hamàs i actualment captius a la Franja de Gaza, han dut a terme una manifestació aquest dissabte a Jerusalem per reclamar l'alliberament dels ostatges i en protesta contra el govern israelià liderat per Benjamin Netanyahu. La concentració, que ha tingut lloc davant la residència del primer ministre, Benjamin Netanyahu, ha comptat amb la participació de milers de persones que s'han unit a la causa després d'una marxa de cinc dies des de Tel-Aviv. Exhibint banderes israelianes i cartells i samarretes amb els rostres dels ostatges, els familiars han arribat a Jerusalem per exigir l'alliberament dels seus éssers estimats. Els familiars dels ostatges porten 43 dies sense rebre notícies dels seus éssers estimats i han volgut expressar el seu cansament i desesperació per la falta d'informació i transparència del govern israelià.

Yuval Faran, organitzador de la marxa i familiar de set persones segrestades a Gaza, ha expressat la frustració de les 80 famílies afectades. "No tenim el privilegi de quedar-nos a casa. No podem asseure'ns en silenci esperant que algú ens digui què està passant perquè ningú ens diu res". Faran ha instat el govern israelià a reunir-se amb ells i proporcionar informació sobre la situació dels ostatges i les negociacions en curs pel seu alliberament. La falta de transparència governamental ha estat un tema recurrent entre els manifestants. Faran ha denunciat: "Diguin-me per què el meu nebot de tres anys està a Gaza des de fa 43 dies. Per què la meva mare, que va ser segrestada a casa seva i va perdre al seu espòs, la seva mare i tants éssers estimats, encara està a Gaza". Aquesta falta de comunicació ha portat les famílies a buscar respostes a través de manifestacions i marxes multitudinàries.

En un intent per abordar la situació, representants de les famílies dels ostatges es reuniran amb el ministre de Defensa, Yoav Gallant, i amb l'exministre de Defensa i membre actual del Gabinet de Guerra, Benny Gantz. No obstant això, la incertesa segueix present i una nova protesta a Tel-Aviv està programada per a després de la reunió. Simultàniament, altres ciutats israelianes també han acollit manifestacions. A Haifa, centenars de persones han exigit la renúncia del primer ministre, mentre que a Tel-Aviv, israelians jueus i àrabs s'han unit per demanar la fi de la guerra i exigir un acord per a l'alliberament dels ostatges.

Mig centenar de morts en un bombardeig israelià contra una escola de l'ONU a Gaza

Una nova ofensiva israeliana ha causat la mort de desenes de persones a l'escola al-Fahura, administrada per l'agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins (UNRWA). El Ministeri de Salut palestí ha lamentat la pèrdua d'almenys 50 persones, la majoria de les quals eren dones i infants, aquesta matinada. El centre, ubicat al camp de refugiats de Jabalia, al nord de la ciutat de Gaza, estava sent utilitzat per centenars de persones com a refugi dels atacs aeris, i finalment ha acabat sent l'objectiu d'un nou bombardeig per part d'Israel. Aquest és tan sols el darrer atac israelià contra una escola o centre hospitalari des que va iniciar-se l'ofensiva contra la Franja de Gaza ara fa més d'un mes.