Situació realment complicada a la planta química d'Azot, a Severodonetsk, on es calcula que hi podria haver encara més de 500 persones refugiades. Segons ha dit el governador de Lugansk a Twiiter, Serhiy Haidai, l'evacuació de la fàbrica és "ara impossible". "Físicament, és possible, però és molt perillós a causa dels constants bombardeigs i baralles. Si algú sortís, tindria un 99% de possibilitats de morir. 568 persones, entre elles 38 nens actualment refugiats a la planta".

Rússia endureix els atacs

El nombre d'atacs de les forces russes sobre la regió de Lugansk, i especialment sobre els enclavaments de Severodonestk i Lissitxansk, "creix dia a dia" i han provocat, durant les últimes hores, almenys 6 morts. Així ho ha anunciat el mateix Haidai, en una publicació al seu canal de Telegram que reprodueix l'agència local Ukrinform. "L'enemic ha estat expulsat de Zolote (a la regió de Lugansk), sis (civils) van morir a Lissitxansk i Severodonetsk. El nombre d'atacs de l'exèrcit rus creix cada dia", ha resumit Haidai al seu missatge.

Segons ha indicat, el nombre de cases i d'infraestructures danyades continua creixent mentre "l'àrea lliure d'invasors està disminuint". En aquesta situació, "l'enemic només busca intensificar el foc, matant civils", ha denunciat. Els russos han redoblat els seus atacs a les regions de Donetsk i Lugansk, a l'est d'Ucraïna, per establir un corredor que els permeti desplaçar-se per aquesta zona i el sud del país que ja controlen.

A Lugansk, l'enclavament estratègic de Severodonetsk és des de fa un mes el més castigat, on amb prou feines resisteixen diversos centenars de militars i civils atrinxerats a les instal·lacions de la planta química Azot. "Un atac amb coets a la Casa de la Cultura, on es refugiaven els residents de Lissitxansk (prop de Severodonetsk), ja s'ha cobrat tres vides. Set van ser hospitalitzats amb ferides de diversa gravetat", ha manifestat Haidai. "Un altre atac aeri va destruir un hospital, on probablement també es refugiaven persones. Un resident local va ser assassinat en un altre bombardeig al carrer. També vam saber de dues víctimes als districtes antics de Severodonetsk: una mare i un fill", ha escrit. 

A més, els bombardejos russos han destruït una escola i dos habitatges a Lissitxansk, així com 18 habitatges a les properes Hirske i set a Vrubivka. Molts edificis al poble de Synetske prop de Severodonetsk també han acabat malmesos. 

 

Imatge principal: un soldat ucraïnès vigila un cementiri de tancs a Borodianka / Efe