L'estratègia russa fa setmanes que se centren en els bombardejos massius per tot el territori ucraïnès, després que l'exercit de Kíiv els fes retrocedir sobre el terreny. Aquests atacs que s'han cobrat la vida de desenes de persones malgrat que s'han enfocat principalment en infraestructura bàsica per Ucraïna, han estat un cop dur pel poble ucraïnès. Els míssils han destrossat estructures elèctriques clau pel país, en especial ara que comença el dur hivern ucraïnès. Per contrarestar aquesta mena d'atacs, des del govern ucraïnès han demanat ajuda en forma d'armament antiaeri. Els Estats Units (EUA) han respost a la crida i han anunciat que enviarà míssils antiaeris per valor de 1.200 milions de dòlars. 

Segons publica el Washington Post, l'Administració de Joe Biden ha signat un contracte amb la companyia armamentística Raytheon Missiles and Defense per enviar sis sistemes de míssils de defensa aèria a Ucraïna. Aquest moviment arriba després que la mateixa empresa anunciés els plans per fabricar míssils Patriot a Europa per primer cop. Els missis que els estatunidencs enviaran a Ucraïna són terra-aire, coneguts en angles com Nasams. "Els Nasam són només l'últim en el conjunt divers de capacitats de defensa aèria que estem lliurant a Ucraïna", ha afirmat Bill LaPlante, sotssecretari de Defensa per a l'adquisició i el manteniment.

La defensa aèria s'ha convertit en una de les principals prioritats de Kíiv, ja que pretenen defensar no només la ciutadania sinó les infraestructures clau dels bombardejos russos, cada cop més freqüents. Els nous sistemes antiaeris que envien els EUA formen part del cinquè paquet d'ajudes a Ucraïna que promou el govern de Biden. 

Dificultats logístiques

Malgrat l'anunci dels Estats units, el suport armamentístic dels països de l'OTAN a Ucraïna és cada vegada més complicat. Així ho ha reconegut el secretari general de l'Aliança, Jens Stoltenberg, qui l'ha definit com un "desafiament logístic", en referència a la dificultat del seu manteniment. Stoltenberg ha destacat que les armes amb què els països de l'OTAN  donen suport a Ucraïna en la seva defensa "necessiten munició i recanvis" i no ha volgut entrar en la qüestió de quin nou armament podria subministrar-se a aquest país. A més, ha apuntat a la  "fragmentació" de la indústria europea de l'armament com un dels reptes a què s'enfronten els membres europeus de l'organització.

El secretari general de l'Aliança ha expressat la seva preocupació per aquesta situació a Ucraïna, tot i que ha remarcat que l'OTAN no forma part del conflicte. Stoltenberg remarca que només s'està ajudant a Ucraïna a defensar-se d'una agressió a la seva integritat territorial i ha recordat que en aquest cas "no hi haurà pau si l'agressor guanya".