El departament d'estat nord-americà ha traslladat un paquet de 1.000 milions de dòlars (924 milions d'euros) d'ajuda per a les armes per a Israel al procés de revisió del Congrés, segons han dit dimarts dos funcionaris nord-americans. L'últim paquet d'armes inclou rondes de tancs, morters i vehicles tàctics blindats, segons diverses fonts dels mitjans nord-americans que recull el The Guardian.

Els presidents i els membres de rang dels comitès de Relacions Exteriors del Senat i de la Cambra d'Afers Exteriors revisen els principals acords d'armes estrangeres. A més, cal tenir en compte que la mesura arriba després que el president Joe Biden va dir la setmana passada que havia retardat l'enviament de bombes a Israel per la preocupació que poguessin utilitzar-se per a una invasió important de Rafah.

La invasió a Rafah continua 

Els tancs israelians han avançat més cap a l'est de Rafah, arribant a alguns districtes residencials de la ciutat fronterera del sud de Gaza. Un funcionari de l'ONU va dir que les posicions israelianes més avançades es trobaven a uns 2 km de la seva oficina. Entre 360.000 i 500.000 palestins van fugir de Rafah la setmana passada després dels avisos israelians d'evacuar els barris de l'est i el centre.

Israel ataca combois d'ajuda humanitària

L'exèrcit d'Israel ha dut a terme, com a mínim, vuit atacs contra combois humanitaris i les seves instal·lacions a Gaza des de l'octubre, fins i tot, després que les organitzacions humanitàries haguessin proporcionat les coordenades a les autoritats israelianes, segons un informe de Human Rights Watch. HRW ha dit que les Forces de Defensa d'Israel no han emès advertències a les organitzacions abans dels atacs, que haurien matat o ferit unes 31 persones. 

En aquest context i amb l'entrada a Rafah, Metges Sense Fronteres va dir que s'havia vist "obligat a deixar de prestar assistència sanitària a l'hospital de camp indonesi de Rafah" a partir de diumenge. "MSF ha vist un patró d'atacs sistemàtics contra instal·lacions mèdiques i infraestructures civils des del començament de la guerra. A la llum d'això, així com de l'ofensiva avançada, hem pres la decisió d'abandonar l'hospital de camp indonesi de Rafah", va dir l'ONG mèdica. A més, des de la mateixa organització d'ajuda humanitària van advertir que els 22 pacients que van romandre a l'hospital han estat derivats a altres instal·lacions, ja que MSF "ja no pot garantir la seva seguretat".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!