Hi ha persones que tenen fòbia a banyar-se perquè no saben que hi ha sota els seus peus. Ara una aranya de mar o potser una medusa que surt a saludar. Però, què passa amb les aigües més profundes? Tota mena d'animals, però també d'objectes. 

Un bus ha descobert una espasa de fa 900 anys al Mediterrani, al costat de la costa d'Israel, i tot sembla indicar que va pertànyer a un cavaller de l'època de les Croades. La troballa s'ha fet aquest cap de setmana a les coses de la ciutat de Carmel, al nord del país, on Shlomi Katzin, estava practicant busseig. 

L'espasa, que va ser entregada immediatament a les autoritats, té un metre de llarg i està coberta completament per organismes marins, tal com destaca l'agència Efe. "L'espasa, que s'ha conservat en perfectes condicions, és una troballa preciosa i estranya i evidentment va pertànyer a un cavaller de les Croades", ha explicat Nir Distelfeld, inspector de la Unitat de Prevenció de Robatoris de l'Autoritat d'Antiguitats d'Israel, que ha reiterat que creuen que l'arma està feta de ferro.

Un lloc amb història

El lloc on s'ha trobat l'arma es feia servir en l'antiguitat com a refugi per a vaixells durant les tempestes perquè hi ha força cales naturals, segons destaca Kobi Sharvit, director d'Arqueologia Marina de la mateixa institució. "Aquestes condicions han atret vaixells mercants al llarg dels segles, deixant descobriments arqueològics d'aquesta mena", ha afegit i recull Efe. 

A més de l'espasa, que serà netejada i examinada per un laboratori especialitzat abans de ser exhibida, el bus ha trobat altres objectes com per exemple, fragments de ceràmica o àncores de metall, que ara s'han fet visibles. 

Què són les Croades

A grans trets, les croades van ser diferents guerres amb un rerefons religiós impulsades per la mateixa Església catòlica durant l'edat mitjana. L'objectiu era, ni més ni menys, que recuperar el domini sobre Terra Santa, que estava sota domini de l'Islam. 

Entre el 1096 i el 1272, es van dur a terme fins a nou croades, amb diferents resultats i durades. Algunes d'elles, fins i tot, no són del tot reconegudes per alguns historiadors. De fet, algunes croades no van ni produir-se al Pròxim Orient. Algunes, com la bàltica, van tenir l'objectiu de convertir les terres paganes. 

 

 

 

Imatge principal: part de l'espasa trobada sota l'aigua després de 900 anys a la costa d'Israel. Es creu que podria pertànyer a un cavaller que va participar a les Croades / Efe