Cada vegada que l'expresident dels Estats Units Donald Trump fa un discurs, publica alguna cosa a les seves xarxes socials o, en resum, obre la boca, la polèmica està servida. L'última atenta contra el col·lectiu LGTBIQ+, Trump va anunciar aquest dijous que una de les seves principals prioritats si és reelegit en les eleccions presidencials previstes per a 2024, serà castigar als metges i als hospitals que ofereixin la reassignació de gènere a menors. Ho ha anunciat en un vídeo que ha publicat en el seu perfil de Truth Social, on ha denunciat que "la bogeria de gènere que s'està imposant als nostres fills és un acte d'abús infantil. Molt simple". La culpa? Segons Trump de "l'esquerra radical dels últims anys".

De la mateixa manera, l'expresident ha anunciat que "aturarà la mutilació química, física i emocional" dels joves i ha assegurat que si guanya els comicis perseguirà els centres hospitalaris que practiquin cirurgies de canvi de gènere. Trump també proposa que les "víctimes" d'aquestes operacions puguin "demandar els metges que han realitzat imperdonablement aquests procediments en nens menors". Més mesures surrealistes que proposa l'expresident: prohibir l'enviament de fons estatals per finançar les intervencions de reassignació de gènere i aprovar una llei que prohibeixi que els menors interessats en aquesta cirurgia hi puguin accedir.

La seva època de president

Aquestes declaracions no sorprenen, només cal recordar algunes de les mesures que va posar en marxa Trump quan estava al capdavant de la Casa Blanca. El febrer de 2017, Trump va revocar una norma proclamada pel seu antecessor, Barack Obama, i que permetia als alumnes transsexuals utilitzar els banys i els vestuaris que prefereixin en funció del gènere amb què s'identifiquin. El Departament de Justícia i el d'Educació van enviar una carta a les escoles públiques del país per notificar-los que el govern havia decidit suspendre l'anterior directiva a causa de la confusió que havia creat a nivell local pels diversos litigis que enfrontava en diferents corts del país. D'aquesta forma, el govern Trump es va posar del costat dels estats governats per republicans que asseguraven que Obama es va excedir en el seu poder en proclamar una norma que, encara que no tenia rang de llei, amenaçava d'arrabassar fons federals a les escoles que no permetessin als alumnes utilitzar els banys de la seva elecció.

Un altre exemple es va conèixer el juliol de 2017, quan Trump va anunciar la seva decisió de prohibir que els transsexuals servissin a les Forces Armades del país, després d'haver consultat amb els seus "generals i experts militars". Trump va fer l'anunci a través del seu compte personal de Twitter i va detallar que el seu govern "no acceptarà ni permetrà" que persones transgènere "serveixin en cap capacitat" a les Forces Armades. "Les nostres forces armades han de centrar-se en la victòria decisiva i aclaparadora, i no poden ser llastades amb els enormes costos mèdics i la pertorbació que implicarien els transgènere", va argumentar Trump en un altre tuit.