Nova polèmica sobre Donald Trump que tornen a evidenciar el seu mal perdre. A finals de 2020, l'expresident dels Estats Units va pressionar el que aleshores era governador d'Arizona, el republicà Doug Ducey, perquè anul·lés el triomf electoral del demòcrata Joe Biden en aquest estat, segons han revelat The Washington Post i la CNN. En aquelles eleccions, Trump havia perdut a l'estat d'Arizona per menys d'11.000 vots i, presumptament va demanar a Ducey que intentés trobar evidències que s'havia comès un frau electoral per poder desacreditar la victòria de Biden, segons han explicat als mitjans estatunidencs fonts familiaritzades amb l'entorn de Trump i Ducey. En concret, detallen que ambdós van mantenir una conversa per telèfon en la qual Trump demanava al governador d'Arizona que revertís els resultats electorals en aquest estat. 

Trucada entre Trump i Ducey

El desembre de 2020, Ducey va confirmar a la premsa que havia mantingut una conversa telefònica amb Trump, tot i que, no va especificar els temes que havien tractat. La trucada de la qual han informat aquest dissabte els citats mitjans és semblant a la que van tenir Trump i el secretari d'Estat de Geòrgia, Brad Raffensperger, després de les mateixes eleccions. En aquella ocasió, Trump va demanar a Raffensperger que "busqués" els vots que fossin necessaris per a anul·lar la victòria de Biden, segons un àudio de la trucada que va publicar The Washington Post.  En aquesta ocasió, no existeix un enregistrament de la trucada que es va produir entre Trump i Ducey, que va deixar la governació d'Arizona al gener d'enguany.

La filtració d'aquesta informació arriba quan s'intensifica la lluita per la nominació a ser el candidat del Partit Republicà de cara a les eleccions de 2024, en les quals Biden opta a la reelecció com a candidat del Partit Demòcrata. Hi ha 14 aspirants a la nominació en el camp republicà i, encara que Trump parteix com a favorit, s'enfronta a polítics de gran pes com el governador de Florida, Ron DeSantis, i el que va ser el seu vicepresident Mike Pence.

Trump guardava documents classificats

Els problemes per a Trump no s'aturen. La setmana passada es va saber que l'expresident va reconèixer tenir en la seva possessió almenys un document classificat en 2021, segons un enregistrament d'àudio que va ser publicada per diversos mitjans estatunidencs. En la gravació, que va ser publicada per la CNN, s'escolta com Trump va parlar amb diverses persones, entre elles els membres del seu equip, sobre un document classificat que contenia informació militar. L'àudio dura poc més de dos minuts, i se sent el republicà afirmar que podria haver desclassificat els documents quan era a la Casa Blanca, però no ho va fer. "Quan era president podria haver-los desclassificat, però ara ja no puc", confessa Trump. L'exmandatari assenyala a més que el document, al qual atribueix al Departament de Defensa, fa referència a l'Iran.