L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, que aquest dimarts es va declarar no culpable dels 37 càrrecs en la seva contra, també va prometre que si guanya les eleccions del 2024 designarà un fiscal especial per investigar a l'actual mandatari, Joe Biden. "Nomenaré un fiscal especial de veritat per perseguir el president més corrupte de la història dels Estats Units d'Amèrica, Joe Biden, i a tota la família criminal de Biden", va amenaçar Trump durant un esdeveniment de campanya en Nova Jersey, després de ser processat en un tribunal de Miami pel cas dels documents classificats. L'exmandatari ha indicat que la història recordarà a Biden com "el president que va intentar destruir la democràcia americana junt amb una banda de matons, inadaptats i marxistes".

Trump denuncia una caça de bruixes

El discurs contra Biden és una constant en l'estratègia de Trump per tornar a ocupar la Casa Blanca. Només unes hores abans de presentar-se davant el jutjat va publicar un missatge contra Biden en el seu compte de Truth Social. Durant la seva aparició en un miting aquest dimarts va criticar durament Biden "un president en funcions corrupte ha fet arrestar al seu principal oponent polític per càrrecs falsos i fabricats, dels quals ell i molts altres presidents serien culpables just enmig d'una elecció presidencial en la qual està perdent per molt". A més, va repetir una sèrie de desqualificacions contra el Departament de Justícia estatunidenca i contra el fiscal especial Jack Smith, encarregat del cas dels documents. Va atacar durament Smith acusant-lo de dedicar-se a realitzar "assassinats polítics". També va denunciar que la decisió de Justícia de processar-lo està políticament motivada.

Amb tot, Trump també va defensar la seva autoritat per desclassificar material sensible al seu antull, i va dir que altres mandataris, com els expresidents Bill Clinton o George W. Bush, també van incórrer en errors similars sense que se'ls imputés cap delicte. Trump va ser fitxat i processat aquest dimarts en un tribunal federal de Miami per càrrecs relacionats amb la retenció de documents classificats en la seva mansió a Florida, una acusació sobre la qual es va declarar "no culpable".

Bany de masses 

Després de comparèixer davant del jutge, i abans de tornar cap a Nova Jersey, Donald Trump va fer una parada en un conegut cafè cubà en el barri de la Petita Havana, on va ser saludat per desenes de seguidors i periodistes que van recollir el moment en el qual diversos simpatitzants li van cantar l'aniversari feliç a l'exmandatari, que aquest dimecres, compleix 77 anys. Durant el seu discurs en Nova Jersey, Trump va tornar a escoltar cants de "per molts anys", i va dir que la celebració de demà serà "la millor de totes".

Trump es va convertir aquest dimarts en el primer president o expresident estatunidenc a afrontar una acusació federal. Se li imputen 37 càrrecs pel maneig de documents classificats a Mar-a-Lago, la seva mansió en el sud de Florida, després d'haver deixat la Casa Blanca.