La presidència de Donald Trump ja és història. El president sortint dels EUA, Donald Trump, ha abandonat aquest dimecres la Casa Blanca al costat de la seva esposa, Melania, en l'helicòpter presidencial poques hores abans de la presa de possessió del seu successor, el demòcrata Joe Biden. "Estarem de tornada d'alguna manera", ha assegurat.

Trump s'ha dirigit a la base aèria militar d'Andrews (Maryland), als afores de Washington, on ha celebrat un breu acte de comiat amb seguidors, i posteriorment s'ha pujat a l'avió presidencial, Air Force One, per última vegada per viatjar al seu club privat de Palm Beach (Florida). El magnat novaiorquès va trencar així la tradició i no serà present en la cerimònia d'investidura del seu successor.

"Quatre anys increïbles"

El president sortint, en el seu missatge des de la base de Andrews, ha destacat que "han estat quatre anys increïbles" i ha admès que no han estat una administració normal. Així mateix, entre somriures, ha llançat un dard al seu successor, el demòcrata Joe Biden, a qui no ha citat pel seu nom. "Espero que no els apugin els impostos. I si ho fan, jo els vaig advertir", va sostenir. "Estaré observant (....) tinguin una bona vida, ens veiem aviat", ha conclòs.

Donald Trump Melania abandonan Casa Blanca Efe

Donald Trump i Melania abandonen la Casa Blanca / Efe

Comiat

Hores abans, en el seu missatge oficial de comiat Donald Trump va reivindicar el que serà el seu llegat com el 45è mandatari del país i va voler desmarcar-se de la violència ocorreguda fa dues setmanes al Capitoli, en la vigília de la seva sortida de la Casa Blanca. Apartat dels focus en l'última setmana i vetat en la seva principal via de comunicació, Twitter, Trump va fer un recorregut en un vídeo de 19 minuts i 47 segons de durada pels quatre anys del seu mandat i es va presentar com un president d'unitat malgrat haver exacerbat les divisions al país.

"Em presento davant de vostès orgullós de veritat del que hem aconseguit junts. Hem fet el que vam venir a fer i molt més", va assegurar al principi de la seva al·locució, en la qual va aparèixer envoltat de quatre banderes del país. En el seu discurs, va fer menció a aquest atac a la seu del Congrés i va subratllar que, encara que no s'ha d'oblidar que els nord-americans sempre tindran els seus desacords, aquesta és una nació de "ciutadans increïbles, decents, lleials i amants de pau", que desitgen el progrés del país.

 

Imatge principal, Donald Trump puja a l'helicòpter presidencial als jardins de la Casa Blanca / Efe