Després de nou mesos de guerra a Ucraïna, l'eufòria inicial dels russos respecte a l'operació militar especial es desinfla. L'impacte de les sancions, la repressió de les protestes i la mobilització militar parcial de la població russa disminueix el suport a la invasió entra la població de Rússia. Segons informa la intel·ligència britànica, una enquesta que hauria estat encara per ús intern del Kremlin ha vist la llum i ha mostrat que actualment el 57% dels russos es mostren a favor de negociar la pau. Aquesta dada contrasta amb el 80% de russos que al mes d'abril estaven a favor de la resposta militar. 

Ara com ara, només el 25% dels russos es mostren a favor de continuar amb els atacs bèl·lics sobre Ucraïna. Es tracta d'un descens radical de les polítiques militars del Kremlin en pocs mesos. Segons el Ministeri de Defensa britànic, les dades mostres que el suport a la guerra ha patit "una davalla significativa". Segons dades del Centre Levada, els joves russos són els que estan més a favor de negociar la pau, mentre els majors de 55 anys són més partidaris de continuar amb els atacs que pas negociar. 

Tensió a Donetsk

Les tropes russes continuen amb els seus atacs a la regió de Donetsk, amb prou feines per l'aferrissada resistència que presenten les forces ucraïneses, que intenten contraatacar a alguns sectors del front. "L'enemic va intentar llançar contraatacs al costat de les localitats de Sladkoe, Xevtxenko i Novomaiorke de la república popular de Donetsk, al sud de la ciutat de Donetsk", ha declarat el portaveu del Ministeri de Defensa rus, general Ígor Konashenkov.

La intel·ligència britànica ha alertat que les tropes russes estan concentrant els seus esforços en la captura de Bajmut, un important nus de comunicació al nord de Donetsk, permetria avançar cap a Kramatorsk i Slovianks, les principals places fortes d'Exèrcit ucraïnès a la regió Donetsk.

"No obstant això, la campanya ha estat desproporcionadament costosa en relació amb els possibles guanys", ha afirmat els britànics, en què ha apuntat la possibilitat que la captura de Bajmut sigui per a Rússia un "objectiu polític, simbòlic". En tot cas, segons els analistes britànics, els problemes logístics i l'escassetat de proveïments suposen un fre per als plans ofensius de l'Exèrcit rus.

Mentrestant, els russos segueixen buscant la complicitat de Bielorússia. "Bielorússia ha estat i és un soci fiable. Això és molt important avui, quan l'Occident col·lectiu exerceix una pressió sense precedents i lliura una guerra no declarada contra els nostres país", ha assegurat recentment el ministre de Defensa rus, Serguei Shoigú.