Un altre ministre baixa del vaixell de Boris JohnsonWill Quince, ministre d'Infància i Famílies, ha presentat la seva dimissió, menys de 24 hores després que els seus companys Rishi Sunak, extitular d'Economia, i Sajid Javid, ministre de Sanitat, fessin el mateix. Quince és el tercer ministre en abandonar el gabinet conservador de Johnson, però no és l'única dimissió d'aquest dimecres. L'ajudant parlamentària al ministeri de Transport, la diputada Laura Trott, també ha anunciat la seva renúncia. Tots dos han fet aquest pas motivats pels escàndols que envolten l'actual govern britànic. 

Per una banda, Quince ha fet pública la seva renúncia a través de les xarxes socials, on ha compartit la carta dirigida a Johnson en la qual anunciava la seva dimissió. En el text, l'exministre expressa "una gran tristesa" després que Johnson reconegués, després de negar-ho al principi, que sí que sabia que el diputat Chris Pincher havia estat investigat en el passat per comportaments inadequats. Després d'altres escàndols com el partygate, l'escàndol per l'assetjament de Pincher ha estat la gota que ha fet vessar el vas. "No em queda més que dimitir", afirma en la seva carta. 

TUIT will quince dimissio

Per la seva banda, Trott ha assenyalat al seu compte de Facebook que la confiança en la política és de "gran importància", però que els últims mesos aquesta confiança "s'ha perdut". Aquestes noves renúncies han estat rebudes amb sorpresa, després que només unes hores abans també sorprenguessin les dimissions de Sunak i Javid.

La gran crisi de Johnson

Boris Johnson no en surt d'una crisi que va a petar a una altra. Després del partygate la seva imatge dins i fora del seu partit va quedar terriblement malmesa. Tant és així que va acabar passant per una moció de censura que va superar, però sense el suport majoritari entre els seus companys conservadors. Ni la retòrica militarista contra Rússia està revifant la imatge del primer ministre britànic. L'última estocada ha estat l'escàndol sexual de Pincher, qui era el responsable de la disciplina del grup parlamentari conservador.  Tot plegat aboca el líder conservador a la seva major crisi des de les eleccions de 2019. 

Segons informa Efe, Johnson se sotmet avui a la sessió setmanal de control a la Cambra dels Comuns i també compareixerà davant la comissió d'Enllaç (que agrupa els presidents de totes les comissions parlamentàries). Mentre alguns conservadors que s'oposen a Johnson estudien maneres de modificar el seu propi reglament per poder presentar una nova moció de censura, fet que per ara o podrien fer fins d'aquí a uns mesos. El primer ministre afronta pressions dins i fora del seu partit mentre segueix el degoteig de dimissions.