Almenys 1.000 persones han estat detingudes aquest dissabte al centre de Moscou durant una protesta no autoritzada per exigir la presència de candidats d'oposició al Kremlin en els comicis al Parlament local, o Duma, de la capital russa, segons ha constatat el grup d'observadors OVD-Info.

El líder opositor Alexei Navalni, detingut de nou aquesta setmana per encoratjar la protesta, havia demanat als seus simpatitzants que es concentressin davant l'Ajuntament per exigir la presència d'aquests candidats als comicis del proper 8 de setembre. Entre els detinguts hi ha diversos diputats municipals.

Però la protesta de Moscou va una mica més enllà. Segons han informat diversos mitjans es demana més democràcia. La protesta és un acte de pressió sobre el sistema polític rus, en un moment en què la popularitat del president del país, Vladimir Putin, ha caigut a causa del descontentament per una impopular reforma de les pensions i pel descens dels ingressos durant els últims anys.

L'alcalde de Moscou, Sergei Sobianin, havia alertat a les xarxes socials que el seu Govern actuaria contra els qui amenacessin l'ordre públic. "Atents a l'ultimàtum: Els disturbis no portaran res de bo. L'ordre es mantindrà", va afirmar en un comunicat. La Policia ha realitzat un gran desplegament de seguretat per la protesta d'aquest dissabte.

Per què han estat vetats els candidats?

Les autoritats electorals argumenten que els aspirants han estat vetats perquè no han aconseguit les signatures suficients per registrar la seva candidatura.

Ells, en canvi, denuncien un intent dels aliats del Kremlin per retenir el control del Govern de Moscou.

Entrades a diversos mitjans de comunicació

La policia s'ha personat a diversos mitjans de comunicació contraris al Kremlin. Per ara, han fet acte de presència al canal de televisió TV Rain, crític amb el Kremlin, i al Dozhd.

També han anat a les oficines de Dozhd, un dels canals de televisió que ha estat cobrint les protestes