Sorprenent troballa a Sibèria. S'ha trobat un esquelet d'un mamut en perfecte estat que podria haver mort fa 10.000 anys. Se n'ha identificat el seu crani, diverses costelles i ossos d'una de les seves potes. Els científics russos no descarten trobar més restes. En aquesta mateixa zona s'haurien trobat, en altres ocasions, restes de mamuts de més de 30.000 anys d'antiguitat. 

La primera expedició científica, que va arribar el 22 de juliol al poble de Seyakha, va servir per elaborar els primers informes basats en relats i fotografies dels testimonis, segons explica el diari Siberian Times. Els experts haurien passat cinc dies recorrent el llac Pechenelava-To, a la península de Yamal, per trobar les restes que inclouen tendons, pell i fins i tot excrements. Tal com recull el diari britànic The Guardian, s'hauria trobat el 90% de l'animal en dues expedicions. 

Les troballes s'acceleren a Sibèria pel canvi climàtic que escalfa l'Àrtic molt més ràpid i fa que es descongelin parts impensables del permafrost –capa del sòl permanentment congelat però no sempre cobert– del Cercle Polar Àrtic. 

Potser fins ara, el mamut més famós és la Lyuba –amor en rus– un petit mamut que va morir fa més de 42.000 anys i que va ser trobat intacte amb només un mes. Fins ara, la descoberta del 2007, estava considerada l'exemplar d'aquesta espècie més complet i millor conservat.