Volker Bouffier, cap de govern de Hessen, Alemanya, ha insinuat aquest diumenge que la "pressió" per la crisi del coronavirus ha pogut ser un dels factors del suïcidi del responsable de Finances d'aquest estat federal, Thomas Schäfer, de la conservadora Unió Demòcrata Cristiana (CDU).

"Haig de partir de la base que aquestes preocupacions l'han pressionat", ha afirmat Bouffier en un videomissatge després de la mort de Schäfer, qui va aparèixer mort la nit d'aquest dissabte a unes vies de tren.

Segons ell, "les enormes expectatives de la població" amb el govern regional en aquesta crisi van poder sobrecarregar el polític, que feia dies que es dedicava exclusivament a combatre el Covid-19 a Hessen.

"Precisament, l'hauríem necessitat en aquests moments difícils", ha afegit Bouffier, qui ha destacat "la personalitat extraordinària, prudència i energia" del polític. El nom del desaparegut Schäfer havia sonat sovint com a successor de Bouffier a la CDU.

Schäfer, de 54 anys d'edat, exercia des del 2010 com a responsable de Finances de Hessen, després de passar-se els cinc anys anteriors treballant com a secretari d'estat. La investigació policial, segons mitjans alemanys, parteix de la base que el polític es va suïcidar.

 

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat