Gairebé un milió de nens han tornat a l'escola aquest diumenge a Israel després que el govern decidís reduir les restriccions per evitar la propagació del coronavirus, segons ha avançat el diari israelià Ynet.

Tanmateix, aquest retorn a l'escola ha estat parcial, ja que el govern ha donat als pares la llibertat de decidir si volen enviar els seus fills a classe. A més, les principals ciutats del país, incloses Tel AvivBeerxeba, han decidit no reobrir les escoles ja que, segons han dit, no s'han establert normes clares pel retorn.

Segons la decisió del govern israelià, els estudiants de primer, segon i tercer grau (entre sis i dotze anys) estudiaran cinc hores al dia, i ho faran en grups de 17 estudiants. Els estudiants d'onzè i dotzè grau (entre quinze i divuit anys) només assistiran a les classes essencials i també en grups de 17 persones.

Per altra banda, 80.000 estudiants d'educació especial s'uniran als 60.000 nens que ja van reprendre els seus estudis la darrera setmana. Tots els estudiants d'educació especial d'entre tres i 21 anys estudiaran cinc dies a la setmana durant sis hores al dia.

També 127.000 estudiants d'escoles ortodoxes del setè al dotzè grau també tenen previst reprendre les classes.