A partir d'aquest divendres, a Gal·les i a Irlanda es prenen noves mesures per intentar refrenar l'augment de contagis de Covid-19. D'una banda, Gal·les es convertirà en el primer país europeu en tornar al confinament total i d'altra, Irlanda aturarà totes les activitats no essencials. 

Gal·les detecta 2.500 nous contagis diaris i per això les autoritats del país han decidit poar en marxa un "tallafocs", un confinament total de dues setmanes a partir d'aquest divendres. 

Pel que fa a Irlanda, s'està arribant als pics de contagis de la primera onada, només aquest dilluns 1.031 casos nous.  Per aquesta raó, s'ha decidit que partir de la nit del dimecres, tots els comerços considerats no essencials hauran de tancar durant sis setmanes i només es podrà sortir de casa per fer exercici a un  màxim de 5 km de casa seva.

El Govern Irlandès, de moment, ha decidit mantenir l'activitat a les escoles i a les construccions, però els bars i restaurants només podran servir a domicili. Per intentar mitigar l'impacte econòmic, l'Estat retribuirà amb 350 euros setmanals als treballadors.

 

Fotografia principal: Parlament d'Irlanda /ACN.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat