Una part de la façana de l'edifici de la Borsa de Copenhaguen ha caigut aquest dijous, dos dies després de l'incendi que va arrasar l'edifici. Un dels murs exteriors s'ha esfondrat cap a l'interior de la construcció, segons ha confirmat el Departament de Bombers de la capital danesa. No s'han registrat víctimes, però és una possibilitat que no s'ha descartat completament, segons recullen els mitjans locals. El cap de Bombers de Copenhaguen, Tim Ole Simonsen, ha advertit en roda de premsa que encara hi ha "el risc que s'ensorrin altres façanes". Amb tot, ha reconegut que aquest esfondrament entrava dins de l'"esperat" pels experts, tenint en compte les conseqüències de l'incendi, que ha assegurat que "no podrien ser pitjors". En aquest sentit, ha dit que les autoritats treballen en un escenari de "ruïna parcial".

De fet, l'incident s'ha produït unes hores després que l'esmentat Simonsen advertís que les autoritats no podien garantir l'estabilitat dels murs de maçoneria històrica afectats per les flames dimarts passat. D'altra banda, el responsable de la gestió d'emergències, Jakob Vedsted, ha assenyalat que l'esfondrament de part de la façana és un fet "profundament tràgic". "Ara cal reavaluar tot el pla de la Borsa", ha manifestat.

Un incendi virulent esborra 400 anys d'història

L'incendi, declarat dimarts al matí, va engolir la històrica agulla que coronava la construcció i que estava decorada amb les cues de quatre dracs entrellaçades, que va acabar esfondrant-se. El foc hauria fet malbé la meitat de l'edifici, situat a Slotsholmen i conegut en danès amb el nom de Borsen. La construcció, enllestida el 1640, està situada a prop del palau de Christianborg, on hi ha el Parlament, i era una de les principals atraccions turístiques del país. Actualment, estava en obres de restauració, però ara se n'albira un futur molt incert. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!