L'Institut d'Investigació Econòmica (IFO) de Munic, un dels grans think tanks d'Alemanya, ha pronosticat que el país tindrà l'any vinent una forta recuperació econòmica, després de la pandèmia del coronavirus.

"Segons una previsió econòmica actualitzada, els investigadors esperen que l'economia alemanya es redueixi en un 6,6% el 2020, pitjor que amb la caiguda del 5,7% que va provocar la crisi financera del 2009. Tot i així, una investigació recent indica que la situació podria fer un canvi dràstic el 2021, quan l'IFO preveu que l’economia d’Alemanya podria créixer un 10,2%", ha assenyalat el canal internacional de la televisió alemanya Deutsche Welle.

La base de la nova previsió és una enquesta que ha fet l’Institut IFO a 9.000 empreses alemanyes. La majoria d'elles esperen que la seva situació econòmica es normalitzi en un termini de nou mesos, segons l'investigador en cap econòmic, Timo Wollmershäuser. "Després d'una caiguda important del 12,4% en el segon trimestre del 2020, l'economia s'hauria de recuperar a mitjans de l'any vinent", ha apuntat, i ha afegit que a partir d'aquest punt es produiran béns i serveis al mateix nivell que en una situació sense el coronavirus.

Aquest és la mitjana que calcula l'IFO, però també ha fet un escenari més optimista i un altre més pessimista. En el primer, si l'economia es recuperés en només 5 mesos, la caiguda el 2020 seria més lleugera i només arribaria al 3,9%. En l'escenari pitjor, en canvi, la recuperació trigaria 16 mesos i baixaria un 9,3% el 2020, mentre que creixeria un 9,5% l'any vinent. En aquest cas, la recuperació econòmica seguiria el 2022.

Les tres previsions es basen en el supòsit que les restriccions al coronavirus a Alemanya es van retirant gradualment i que el país no es veu afectat per una segona onada d'infeccions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat