Un jove armilla groga ha mort aquesta matinada a Avinyò atropellat per un camió en una rotonda pròxima a l’autopista. El conductor, de nacionalitat polonesa, ha estat detingut segons han confirmat fonts de la fiscalia.

La víctima, de 23 anys, participava en una protesta quan ha tingut lloc l'atropellament mortal. Amb aquesta ja són sis les persones mortes vinculades al moviment dels armilles grogues des que van començar les protestes al novembre.

Sis morts des del novembre

El 17 de novembre, el primer dia de les concentracions de armilles grogues, una manifestant va morir a Pont-de-Beauvoisin després de ser atropellada per un turisme en una barricada. Dos dies més tard, un ciclista de 37 anys va ser colpejat per una camioneta que va maniobrar per evitar una barricada de "armilles grogues”.

La nit de l'1 al 2 de desembre, durant el segon cap de setmana de la mobilització, un motorista va morir en encastar-se contra un barricada a prop d'Arles.

La quarta víctima és una dona de 80 anys ferida per una granada de gasos lacrimògens a Marsella l'1 de desembre. Va morir l'endemà a l'hospital durant una intervenció quirúrgica. Nou dies després, una jove de 20 anys va morir a Chasseneuil-sur-Bonnieure quan el seu vehicle va xocar contra en un camió durant un tall de trànsit de protesta.