El president rus, Vladímir Putin, ha advertit aquest dijous a l'OTAN que les conseqüències del desplegament de tropes aliades a Ucraïna serien “tràgiques”, alhora que ha titllat de “disbarat” les acusacions que Moscou es plantegi atacar Europa. "Han començat a parlar sobre la possibilitat d'enviar a Ucraïna contingents militars de l'OTAN, però recordem la sort dels que en el seu moment van enviar tropes al territori del nostre país, però ara les conseqüències per als possibles intervencionistes seran molt més tràgiques", ha dit Putin durant el discurs sobre l'estat de la nació davant les dues cambres del parlament rus.

Putin ha subratllat que les potències occidentals han d'entendre que Rússia "també té armes que poden assolir objectius als seus territoris". Alhora, ha acusat Occident d'oblidar el que és la guerra i de provocar "els conflictes a Ucraïna, l'Orient Mitjà i altres regions del món". "I continuen mentint. Ara, sense cap pudor, asseguren que Rússia suposadament es proposa atacar Europa. Però nosaltres sabem bé que es tracta de simples disbarats", va afirmar.

Diferències entre l'URSS i la Rússia actual

Ha assegurat que Occident intenta que la Federació Russa cometi el mateix error que la Unió Soviètica de veure's involucrada en una carrera armamentista, a la qual l'URSS va dedicar el 13% del producte interior brut, quan Moscou assignarà a defensa un 6% el 2024.

Al respecte, ha subratllat que aquest "truc" no prosperarà, ja que Moscou es proposa desenvolupar el complex tecnicomilitar per tal de reforçar el potencial industrial, tecnològic i científic del país. Putin també ha qualificat d'"infundades" les acusacions dels Estats Units que Rússia es disposi a desplegar armament nuclear al cosmos.

Tot i que, tot seguit, ha destacat que les forces estratègiques nuclears russes es troben "en plena disposició de combat". "Sense una Rússia sobirana i forta, no serà possible un ordre mundial sòlid", ha afirmat.

Desenvolupament militar

Rússia ha complert els plans de desenvolupament de tots els novíssims míssils i armament anunciats pel Kremlin el 2018, part dels quals ja han estat lliurats a les Forces Armades russes i fins i tot utilitzats a la guerra d'Ucraïna, ha declarat també durant el discurs. "Ja vam fer o vam acabar la feina en tot el que planificàvem a l'esfera d'armaments, cosa que vaig anunciar al meu missatge del 2018", va afirmar en el seu discurs sobre l'estat de la nació davant les dues cambres del Parlament.

El mandatari rus ha recordat que el míssil hipersònic Kinzhal ja ha estat utilitzat en la campanya militar russa a Ucraïna "contra objectius especialment importants", i ha assenyalat que actualment conclouen les proves del míssil de creuer Burevéstnik i del dron submarí Posidó.

Els ingressos baixos, un problema per a la Rússia de Putin

Els baixos ingressos són un dels problemes més greus que afronta el país i Putin ha xifrat en 13 milions els russos pobres. El mandatari va subratllar que la pobresa afecta el 9% de la població, però s'acarnissa particularment amb les famílies de prole nombrosa, ja que el 30% la pateixen.

"Necessitem un treball constant destinat a millorar la qualitat de vida de les famílies amb nens i donar suport a la taxa de natalitat. Per això, llançarem un nou projecte nacional, que es dirà 'Família'", ha dit. El cap del Kremlin, que pronuncia el seu discurs mancant dues setmanes de les eleccions presidencials, en què aspira al seu cinquè mandat, va proposar davant els legisladors que el programa d'ajuda hipotecària per a famílies nombroses s'estengui fins al 2030. "Actualment, amb el naixement d'un tercer fill, l'Estat reemborsa part del crèdit hipotecari de la família: 450 mil rubles (uns 4.612 euros). També proposo estendre aquesta norma fins al 2030", ha assenyalat.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!