Més informació sobre la mort de l'opositor rus Aleksei Navalni. Segons avança The Times, Nalvani hauria estat assassinat "d'un cop de puny al cor", una tècnica característica de les forces especials del KGB. Així ho ha confirmat el fundador del grup de drets humans Gulagu.net, Vladímir Osetxkin, que també ha explicat que s'hauria produït després d'exposar el líder de l'oposició russa a condicions de fred extrem durant hores. En concret, l'activista ha assenyalat que els hematomes trobats al cos de Navalni eren fruit d'aquesta tècnica, citant una font que treballava a la colònia penal situada a l'Àrtic on va morir Navalni divendres. Osetxkin ha detallat que Navalni va passar més de dues hores i mitja a l'aire lliure en un espai de confinament solitari, on les temperatures podien baixar fins als -27 °C. 

Osetxkin ha explicat que "primer van destruir el seu cos mantenint-lo a l'aire lliure durant molt de temps al fred i reduint al mínim la circulació sanguínia". En aquest sentit, ha assenyalat que "després resulta molt fàcil matar algú en qüestió de segons". Segons denuncia l'activista, va ser una operació especial que "s'havia preparat amb uns quants dies d'antelació" i va un pas més enllà i afirma que era una ordre de Moscou "perquè sense Moscou no hauria estat possible desmantellar les càmeres com ho van fer". 

Acusacions contra Putin 

Navalni era el líder de l'oposició russa, però no és pas l'únic que està empresonat. Vladímir Kara-Murzà, condemnat a 25 anys de presó per alta traïció i per criticar la guerra a Ucraïna, ha acusat directament el president rus, Vladímir Putin, de la mort de Navalni, en assegurar que era el seu "pres personal". En una publicació al seu compte de X, Kara-Murzà ha reconegut que desconeix els detalls de la mort de Navalni "però sé amb claredat que la responsabilitat recau personalment en Vladímir Putin. Perquè l'Alexei era el seu pres personal". Segons l'opositor rus, tant els implicats en la mort de Navalni, com els agents del Servei Federal de Seguretat rus que el van enverinar el 2020, els investigadors, fiscals i jutges que el van empresonar, i els funcionaris que el van torturar, obeïen ordres directes de Putin "aquest home du amb ell la mort durant tots els 25 anys que és al poder", ha denunciat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!