L'exèrcit israelià s'ha mostrat sorprès per 4 punts de l'ofensiva militar russa a Ucraïna, segons informa el diari Jerusalem Post. Després de l'inici de la invasió a Ucraïna al febrer, la IDF israeliana va crear diversos equips per seguir el conflicte militar i aprendre del que passava. Els equips treballen sobre mètodes de combat, les maniobres terrestres, la logística, la defensa aèria, l'operatiu antitancs, la guerra cibernètica i electrònica, i la guerra psicològica. Ara han transcendit 4 aspectes incomprensibles per a l'exèrcit israelià, de l'ofensiva russa, que no tenen una clara explicació.

- Moscou no ha utilitzat armes avançades: Segons oficials de la IDF, Rússia ha desplegat un elevat nombre de soldats a Ucraïna, però no ha utilitzat per ara cap de les seves armes avançades. L'exèrcit rus ha fet servir molt foc indirecte i bombes com les que s'usaven al segle XX, disparades des de llançadores muntades en camions. No hi ha hagut llançament de míssils de precisió contra objectius ucraïnesos.

- Helicòpters i avions russos, a l'abast dels antiaeris: Els aparells aeris russos han hagut de volar a baixa altura, en part per les males condicions atmosfèriques i l'escassa visibilitat. Kíiv ho ha aprofitat amb la defensa antiaèria i fins i tot usant míssils guiats antitanc, que ha utilitzat contra helicòpters i avions. Per a Ia IDF és "sorprenent" que després d'un mes de guerra l'espai aeri ucraïnès encara estigui disputat, i Rússia no ha pogut mostrar cap superioritat, mentre els pilots ucraïnesos fan sortides cada dia.

- Ni rastre del míssil hipersònic Kinzal:  Malgrat que es va especular que Rússia havia llançat el seu míssil hipersònic Kinzal, l'exèrcit israelià posa en dubte que el vídeo que es va fer públic setmanes enrere fos gravat realment en els combats d'Ucraïna. Els míssils hipersònics poden volar a una velocitat cinc cops més gran que la del so, i poden llançar ogives nuclears i convencionals que sobre el paper poden evadir els sistemes de defensa aèria.

- Falses amenaces nuclears: Encara que el president rus, Vladímir Putin, ha amenaçat en diverses ocasions amb l'ús d'armes nuclears, l'exèrcit israelià no es creu que compleixi l'amenaça. Putin va anunciar en concret que havia posat les "forces nuclears de l'Exèrcit rus en alerta especial de combat", però s'interpreta que va ser per fer pressió política. L'ús d'armament nuclear significaria una escalada incontrolable del conflicte, i ni Rússia es pot permetre perdre aquest control.