Hi ha vins bons, bonics i barats, però tampoc no pots comprar durs a quatre pessetes. Hi ha vins correctes per 3 euros, alguns de divertits per 5 euros, i altres de 10 que et fan passar grans vetllades. Què diferencia un vi de deu euros d'un de cent? El vi continua sent vi. Igual que un vestit de deu euros et serveix per no anar nua, però amb un de 100 pagues disseny, marca i teixit especial, el que et fa sentir millor. Un vi de 500 euros no és deu vegades millor que un de 50, ja que estàs pagant, entre altres coses exclusivitat.

Els vins a partir de 25 euros ja són d'elaboracions curades: poda exhaustiva, verema manual, bona feina en celler, botes noves, etc. Hi ha vins cars que són molt bons, i pagar-los o no depèn de la butxaca, prioritats i curiositat. Busca vins que qualitat-preu i sensacions et satisfacin. Hi ha vestits preciosos que t'han costat molt i que només pots portar en ocasions especials; però, al final, el que et poses més són aquests texans de sempre. Igual que acabes agafant afecte a un vi per com de bé et senta, al final aquests pantalons són una de les teves peces preferides, perquè la portes com si fos or.

Marmellans Negre DO Catalunya

Amb un 70% de garnatxa/samsó i la resta d'ull de llebre/cabernet sauvignon/sirah/merlot, aquest és un vi jove que aporta frescor i fruita característica negra i vermella, amb un cos generós i exultant.

Via Verda Horta de Sant Joan DO Terra Alta

Un vi blanc de macabeu, parellada, garnatxa blanca i viognier de color groc intens i amb reflexos color groc llimona. A nas és aromàtic i fresc, gràcies a la fruita tropical madura, amb unes notes a pera verda. En boca té un pas lleuger però saborós. Final refrescant i persistent que convida a beure. Idoni per compartir a la taula com a aperitiu, però també serà bon acompanyant de peixos blancs al forn, i no només per aquesta raó compta amb nombrosos premis.

Les Sorts Jove DO Montsant Masroig

Vi molt afruitat, característic de la maceració carbònica. A nas destaquen les maduixes i gerds sobre un fons làctic. En boca és rodó, fresc, molt suau i agradable. Un cupatge de garnatxa, carinyena i syrah elaborat amb maceració carbònica, és a dir, aquesta tècnica de vinificació on el raïm, sencers i sense esprémer, fermenten a temperatures altes (30º) sense oxigen. No té criança i té unes aromes a llaminadura de maduixa que ho flipes. Per això, ha guanyat 91 punts a la Guia Peñín el 2023.