Una cita romàntica implica múltiples coses. Espelmes, intimitat, llum càlida, confiança, nervis, sentiments a flor de pell... i un bon sopar. Aquest darrer element engloba moltes altres coses. I una de les més importants és el vi. Per això, i perquè queden pocs dies per a Sant Valentí, una de les jornades més romàntiques a l'Estat, amb l'excepció de Sant Jordi, la sommelier d'El Celler de La Gourmeteria, Carla Viladric, ens exposa una sèrie de vins per tenir en compte en un sopar romàntic.


Una cita, en la seva essència, és una oportunitat perquè dues persones explorin la seva potencial compatibilitat i estableixin la base per a una connexió genuïna i significativa. Les cites tenen un paper crucial en la formació i cura de les relacions, ja que ofereixen l'oportunitat de descobrir valors i experiències compartides, intercanviar històries i crear records duradors. Perquè tot vagi sobre rodes i sigui el més amè possible, la Carla Viladric repassa un vi blanc i un vi negre que ens facilitaran tenir una història com la de Romeu i Julieta, això sí, amb un final feliç.

Precisament, ens traslladem a la regió de Verona, al Vèneto, una de les zones vitivinícoles més productives de tot el país. Aquí trobarem dues mencions que són ideals per a un sopar amb la teva parella: el soave i el valpolicella. El primer tipus és per als amants del vi blanc, mentre que el segon es decanta pels vins negres. La garganega és la varietat de Soave més emblemàtica i destacada. És un estil de vi més lleuger, més fresc. Per augmentar de complexitat podries optar pel soave superiore classico.

El vi amarone representa una autèntica excel·lència de Valpolicella, amb la seva intensitat aromàtica i la seva elegància inconfusible. Aquest vi negre amb cos, produït principalment a partir de les varietats de raïm corví, rondinella i molinara, ofereix una experiència gastronòmica i enològica única. Seguim amb el valpolicella ripasso, un vi vermell robí fosc de forta intensitat en color i sabors, capaç de generar sensacions persistents, voluptuoses, àmplies i harmòniques. La seva estructura gustativa i els seus aromes fruiters, especiats amb lleus matisos de vainilla exalten de forma sublim la consistència i sabors de carns vermelles rostides a la planxa

I, per últim, un vi recioto. El nom d'aquest vi dolç ve de "recia", que en el dialecte vènet significa orella, perquè s'utilitzen els raïms laterals del raïm que són més exposats al sol i els més madurs. Un excel·lent vi que representa la versió dolça de l'amarone.

Vins per a una primera cita romàntica

Ja que estem posats de ple en el romanticisme de Sant Valentí, recordem els vins a tenir en compte per a una primera cita romàntica. Quin vi demanar quan coneixem per primer cop una persona? Aquest és un dels grans dubtes. Arribem al restaurant, seiem a taula, demanem una mica d'aigua i, al cap de ben poc, ens porten la carta de vins. Entrem en pànic. Davant d'aquest escenari, hem d'intentar mantenir la calma i el primer pas que hem de fer és preguntar a la persona que tenim davant què prefereix. Quan tinguem aquesta base, obrim la carta de vins. Un cop vistos els vins més rellevants per a un sopar romàntic qualsevol, descobreix ara tots els consells i vins per a una ocasió concreta: una primera cita amorosa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!