L'excel·lència dels vins negres com a acompanyament per als plats de carn és un veritable plaer per als sentits. Aquestes delicioses begudes, amb la complexitat de sabors i aromes, afegeixen un nivell de sofisticació a qualsevol menjar que difícilment pot ser igualat per altres tipus de vins. Quan es tracta de maridar vins negres amb carn, especialment amb plats de xai, s'obre un ventall de possibilitats que realcen tant el vi com el plat en si. Els vins negres, ja siguin negres robustos, opulents i de cos complet, o elegants i suaus, tenen la capacitat de complementar la riquesa i la textura de la carn de xai d'una manera única. És per això que aquesta setmana, la sommelier d'El Celler de La Gourmeteria, Carla Viladric, ens acosta 3 vins excel·lents per acompanyar un plat de xai.


3 vins excel·lents per acompanyar un plat de xai

La carn de xai, amb el sabor distintiu i la tendresa, requereix un vi que pugui igualar la seva intensitat sense aclaparar-la. Els vins negres, amb caràcter profund i sovint notes de fruites madures, espècies i tanins suaus, són l'elecció perfecta per realçar els sabors d'un plat de xai. La combinació de la carn sucosa i tendra amb l'estructura i la complexitat del vi negre crea una harmonia al paladar que és simplement irresistible. Ja sigui que s'opti per un xai rostit amb herbes mediterrànies, un estofat amb salsa de vi negre o fins i tot unes costelles a la graella, un vi negre ben seleccionat elevarà l'experiència gastronòmica a noves alçades. La seva capacitat per equilibrar els sabors i millorar l'experiència sensorial converteix aquesta combinació en un veritable delit pels amants del bon menjar i el bon vi.

Angelia 2017 del Celler Buil & Giné

El primer vi negre és del Priorat, s'anomena Angelia i és de l'anyada 2017. És un cupatge on predomina la cabernet sauvignon, amb una mica de garnatxa i, en menor presència, carinyena i merlot. És un vi que recorda molt a la part de confitura, mores, cacaus o inclús de pebrots i pebre, sempre amb un final mineral i molt llarg. Obtenim uns 14 mesos de criança en botes de roure francès.

Viña Coqueta 2014 del celler Remírez de Ganuza

Ens traslladem a La Rioja, al poble de Samaniego, per conèixer el celler de Remírez de Ganuza i topar-nos amb el vi Viña Coqueta de l'anyada 2014. Hi predomina el tempranillo amb un 90%, mentre que la part restant és de graciano. 25 mesos de criança en botes de roure francès noves, per aconseguir un vi carnós, complex, amb tocs de regalèssia i balsàmics.

Château Haut Ferrand Pomerol 2012

L'últim és a Bordeus, a França, al Pomerol. Es tracta del vi Château Haut Ferrand de l'anyada 2012, on predomina la merlot, amb tocs de cabernet franc. Aquí trobem molts fumats, que aconsegueixen arrodonir el vi, ja que no només té criança en botes de roure, sinó que passa uns quants anys a l'ampolla abans de sortir al mercat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!