Si en l'edició anterior et parlava de vins blancs ara li toca el torn al rosat i al vi negre.

El rosat

Rosé and Clear és el nou rosat de la DO Penedès del celler Lacrima Baccuss. Té un exclusiu salmó pàl·lid que tan de moda està, imitant els rosats provençals gràcies a la subtil aportació de la pell. En els rosats les primeres gammes són roses grisos, roses clars amb reflexos violacis, cireres. Depenent de la varietat i el temps de maceració de la pell els rosats són més grosella, gerd o pell de ceba. Aquest Rosé és un vi molt instagrameable perquè és trending topic amb aquest color blush i més si el poses davant d'una posta de sol. El cupatge té el millor dels dos mons sent un blanc de noirs de pinot noir i garnatxa tinta. És veritat que normalment els rosats estan fets a partir de varietats tintes (també en podria tenir de blanques) però elaborat com un blanc. Es controla la temperatura per poder tenir una bona acidesa i amb una curta maceració pel·licular (és a dir, contacte amb les pells). També poden tenir fusta.

T'encantarà la seva alta intensitat tropical de taronges sanguínies, pomelo, fruita vermella fresca i flor del taronger. La seva alta acidesa ve d'una sàvia verema anterior a la seva maduresa fisiològica i que es vinifiquen les dues varietats per separat. Aquest rosat és d'agricultura controlada i el millor... Per menys de 7 euros!

El Vi Negre

De novetats de vi negre vull presentar-te aquest de la DO La Rioja, natural de San Vicente de la Sonsierra. L'artífex és José Gil un jove viticultor que després de finalitzar el grau superior d'enologia es va incorporar el 2012 al negoci familiar gestionat fins aleshores pel seu pare i el seu oncle. És molt fan de la poda en vas i admira elaboradors com a Contador, Artadi i Artuke. Bodegas Olmaza és el típic celler familiar on tots fan de tot, fins i tot el repartiment del vi. Només produeixen el que surt de les 35 hectàrees de les seves vinyes a Sonsierra, Labastida i Briones . No et perdis la seva maceració carbònica, el vi del qual estan més orgullosos i on destinen les vinyes més velles. Un projecte del qual en sentiràs molt a parlar. Perquè aquests vins negres amb tanta drinkability i fruita són ideals també a l'estiu