Queda l'últim serrell d'aquestes festes nadalenques: el tortell de Reis. I, com que som als últims minuts d'aquestes jornades festives abans de tornar a la rutina habitual, hem de petar-ho de la millor forma possible. Com ho podem fer? No només cuinant el millor tortell de Reis de la teva vida, sinó acompanyant-lo amb les millors propostes de vins. N'hem seleccionat diverses per poder acontentar tothom i tocar gustos diferents, mantenint sempre l'essència del tortell de Reis i un encaix excel·lent.


Els 4 vins perfectes per maridar amb el tortell de Reis

Moscatell de l'Empordà

En primer lloc, trobem el Moscatell de l'Empordà, un vi dolç del celler Espelt Viticultors. El seu preu són 9 euros, sí, no arriba ni a la desena. No et pensis que no és un vi de qualitat, sinó que es tracta d'una oportunitat d'or: tastar un vi d'alt nivell que marida amb profunditat el tortell de Reis i sense que faci mal a les butxaques.

Malvasia dolça de Sitges

I, de l'Empordà, baixem fins a Sitges per descobrir un altre vi dolç. En aquest cas, la Malvasia dolça de Sitges, del Celler Hospital de Sitges. Són 22 euros per cadascuna de les ampolles que compris. Ara bé, a priori, un preu elevat, però reconfortant i conseqüent amb el nivell i l'excel·lència d'aquest beure. Una recomanació acurada, senzilla i perfecta per a tastar el tortell de Reis.

Llopart Nèctar Terrenal

El tercer vi en qüestió és el Llopart Nèctar Terrenal Semidolç. Abandonem els purament dolços per endinsar-nos en els escumosos semidolços (amb 38 g/L de sucre). En boca és cremós, amb una acidesa ben equilibrada que aporta frescor. Al nas és complex, amb una àmplia paleta aromàtica que va des dels cítrics vermells, fins a la fruita blanca madura i els matisos acaramel·lats. Final suau, persistent i saborós. Aquest escumós té un preu de 13,50 euros.

Ètim Sol i Serena

Acabem amb la selecció de vins amb l'Ètim Sol i Serena, que es tracta d'un vi ranci de la Cooperativa Falset-Marçà. Com en el primer, el preu són només 9 euros. L'Ètim Ranci és un cupatge de garnatxa i carinyena. La particularitat de l'elaboració rau en la tècnica del sol i la serena. El vi reposa durant tot un any, en garrafes de vidre (damajoanes), al terrat del celler cooperatiu, on experimenta la criança oxidativa. Passat l'any, el vi envelleix en botes de 500 i 600 litres durant 3 anys més. Aquestes no s'arriben a buidar mai, de manera que les mares de les diferents criances afegeixen al producte final unes particularitats molt especials.

Esperem que aquestes propostes satisfacin el teu paladar i puguis acomiadar les festes i el dia de Reis de la millor manera possible. Salut!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!