El Nadal de l’any 2013, els mestres cervesers de Damm van recuperar una de les tradicions més estimades de la companyia: l’elaboració d’una cervesa de temporada, especialment pensada per a maridar amb els plats propis de la gastronomia nadalenca. Així arribava al mercat la Cervesa de Nadal de Damm, una cervesa especial, amb molt caràcter, que torna per onzè any consecutiu per convertir-se una vegada més en un imprescindible a taula. 

La Cervesa de Nadal de Damm s’elabora amb aigua, malt d’ordi, arròs i llúpol, 100% ingredients naturals. Les seves notes afruitades la converteixen en l’acompanyament perfecte per maridar amb els plats tradicionals de les festes, com un rodó de pollastre farcit amb salsa de poma, un filet de vedella amb salsa de ceps o un rostit d’ànec amb prunes i pinyons. Gràcies al punt de frescor que li confereix el llúpol, la Cervesa de Nadal també marida a la perfecció amb receptes de peixos i marisc com, per exemple, un filet de salmó a la taronja amb crema de moniato. 

Els orígens de la cervesa de Nadal de Damm es remunten als anys 50 del segle passat, quan els mestres cervesers de Damm celebraven l’arribada de les festes amb l’elaboració d’una cervesa de Nadal com a regal per als treballadors de la companyia i els seus familiars i amics. La bona acollida d’aquesta edició especial, que es va acabar convertint en tot un emblema d’aquesta època de l’any, va fer que el 2013 la companyia recuperés aquesta tradició tan esperada, aquesta vegada posant-la a l’abast de tothom. 

L’edició limitada de la Cervesa de Nadal 2023 està disponible en format de 66 centilitres –ideal per a regalar i per a compartir amb amics i familiars durant les festes de Nadal– i ja es pot trobar a bars, restaurants i supermercats, així com a la botiga en línia de Damm (shop.damm.com).

Nota de tast

Cervesa amb color roure de reflexos ataronjats. Es presenta densa i brillant, amb una capa cromàtica torrada. L’escuma es mostra compacta. Presenta bombolles vives, fines i veloces. L’aroma és de gran intensitat i complexitat. Les primeres notes olfactòries són afruitades, com el préssec madur i la poma; també ataronjades que doten el nas de frescor. Gaudeix d’un nas net en el qual al final persisteix la sensació de pa torrat. L’entrada en boca és àmplia, amb caràcter. Voluminosa i cremosa. L’amargor del llúpol regala una intensa sensació refrescant. Es recomana consumir-la entre 5 i 7ºC.

  • Ingredients: aigua, malt d’ordi, arròs i llúpol
  • Contingut alcohòlic: 6,5% vol.
  • Extracte primitiu sec: 14.6⁰P
  • Amargor: 28 IBU
  • Color: 13 EBC
  • Tipus de cervesa: Strong Lager

Preu recomanat al canal alimentació: 2,72€ / ampolla de 66 cl.