El setembre de 2018, Funky Bakers va néixer al Born com una deli-fleca en format de botiga gastronòmica amb productes locals i delicatessens dolces i salades de tot el món. El projecte va ser, i continua sent en el dia d'avui, tot un èxit. Després d'enamorar a locals i transeünts del barri, el novembre de 2021 Funky Bakers Deli va obrir les seves portes a la Dreta de l'Eixample. Aquest vegada en forma de botiga gurmet, un lloc on trobar bons vins i un lloc on trobar també regals delicatessen amb una selecció de productes molt acurada.

El març de 2022 Funky Bakers obre el seu primer restaurant, Funky Bakers Eatery. Comparteix cantonada amb el carrer Bailén i el carrer Diputació amb la seva botiga germana, Funky Bakers Deli i la seva carta és un autèntic viatge gastronòmic per tot el planeta.

BEGUDES I MENJAR

Funky Bakers Eatery és alhora restaurant, bar, cafeteria i fleca. El menú i les begudes de la carta reflecteixen tant les experiències de la seva fundadora Seyma al voltant del món com la seva herència cultural turca; el menjar asiàtic, americà i europeu també troben el seu lloc a taula.

El 'challah' és una de les especialitats de la casa, un pa hebreu que es menja durant el Shabbat i se serveix entrellaçat amb tres 'mezzes'; seguit del halloumi (formatge) fregit amb orenga i mel i acompanyat de pastrami flamejat amb Raki. Competeixen amb altres plats com les ostres amb 'brown butter', julivert i bitxo o el biquini amb pecorino trufat.

Shabbat
 

Shabbat / Foto: Víctor Antich

Els plats principals de Funky Bakers Eatery estan dividits segons el seu mètode de cocció. A la paella hi ha dues opcions: la corbina i les gambes pelades servides amb amanida verda, una torrada llarga de baguet i el pollastre caramel·litzat amb tamarinde i moniato. Al forn, els plats estrella són el clàssic 'borek' turc amb llimona en conserva i farcit de ricotta i el be marinat en za'atar amb arròs palatí (un plat ric i contemporani amb arrels de la cuina otomana històrica). A la cassola es troben opcions tan suculentes com l'olla de cigrons cuits amb llet de coco i cúrcuma, amb menta fresca i una cullerada de iogurt grec fred picant o amb ceba caramel·litzada i orso d'albergínia acabat amb salsa buttermilk i ratlladura de llimona.

FunkyBakers Eatery 15
FunkyBakers 

Per a les postres, a més dels clàssics originals de Funky Bakers com el pastís de formatge a l'estil de Sant Sebastià, es troba una gamma de dolços en constant evolució; des de la 'lemon pie' amb merenga suïssa fins a la poma caramel·litzada amb pa d'or.
Quant a les begudes, Funky Bakers Eatery compta amb vins naturals curats per Cuvée 3000, cervesa artesanal de Caravelle, refrescos artesanals i cafè d'especialitat de Nomad.

postres artesà
Postres artesanes / Foto: Víctor Antich

EL DISSENY

El disseny d'interior i el concepte, creat per weareblankslate, són el resultat de dues necessitats superposades i complementàries. La propietària, Seyma, volia crear un espai càlid, acollidor però impactant, que recreés l'esperit dels Funky Bakers originals en un context completament nou. Weareblankslate ha volgut minimitzar el desaprofitament de construcció, mantenint la bellesa de l'estructura original i lliurant un projecte econòmic, pràctic i bonic; un subtil teló de fons de l'estrella de l'espectacle, el menjar. Darrere de weareblankslate trobem Tommy Tang i Crick King, dos australians establerts a Barcelona des de fa 20 anys i creadors d'alguns dels locals més mítics de la ciutat comtal.

FunkyBakers Eatery general
FunkyBakers Eatery general

L'EQUIP

Seyma Ozkaya Erpul - Propietària i creadora de Funky Bakers

Seyma Ozkaya Erpul va néixer a Turquia però viu a Barcelona des de fa deu anys. Els seus estudis d'enginyeria i el seu MBA la van portar a treballar com a gerent de màrqueting per a una empresa de telefonia mòbil. Tanmateix, el que sempre li havia agradat era fer de bona amfitriona. Des que era una nena, Seyma ha tingut debilitat per parar les taules amb amor i cuidar aquests detalls que fan únic cada àpat; així com cuinar saboroses receptes amb productes de primera qualitat i convertir cada menja en una experiència única. Amb això en ment, va deixar la seva feina per obrir el seu primer projecte professional al món de l'hostaleria, Pinhan, un oasi gastronòmic d'inspiració turca que en pocs mesos es va convertir en l'estendard del barri del Turó Park. Seyma aviat es va enamorar de la cantonada que ara ocupa Funky Bakers i, sense pèls a la llengua, va decidir obrir una pastisseria adaptada als temps que corren al que és el seu barri favorit, el Born, on també hi viu. Tres anys després, s'embarca en una doble aventura: obrir un Deli i un Eatery al barri de l'Eixample Dreta.

FunkyBakers Eatery 00
FunkyBakers Eatery 00

Marcel Baer - Director creatiu i fundador d'Octaevo, soci de Funky Bakers

Nascut a Zuric, Suïssa, Marcel Baer fa 10 anys que viu a Barcelona, i a finals de 2021 es va convertir en soci de Funky Bakers. A més de treballar mà a mà amb Seyma, és el fundador i director creatiu de l'empresa de disseny amb seu a Barcelona OCTAEVO. Des de 2013, la marca dissenya i distribueix articles per a la llar i regals ben elaborats, influïts per la filosofia mediterrània. Amb centenars de punts de venda, OCTAEVO s'ha consolidat com a líder al seu sector i és reconegut pels amants del disseny de tot el món. Els productes OCTAEVO es poden trobar a tots els establiments de Funky Bakers i estan disponibles per a la venda a Funky Bakers Deli.