Ja ben poc vam veure com fer una tradicional i apreciada truita de xanguet. Bé, ara us mostro com servir-lo simplement fregit. Com veureu, no té cap misteri la recepta.

Ingredients

100gr. de xanguet fresc

sal  

farina

oli per fregir

Preparació
1.
xanguet fregit pas1

Per fi... he trobat xanguet al mercat... que no és fàcil, eh?

2.
xanguet fregit pas2

Un peix molt petitó... i molt saborós que agrada molt als nens.

3.
xanguet fregit pas3

El rentem sota l'aigua... i dins un colador... compte no els perdeu!

4.
xanguet fregit pas4

Posem ja una bona quantitat d'oli a escalfar en una paella. Salem una mica el peix.

5.
xanguet fregit pas5

I ara, l'enfarinem poc a poc.

6.
xanguet fregit pas6

Podeu utilitzar el mateix colador per tirar un polsim de farina per sobre i remenar-ho tot plegat.

7.
xanguet fregit pas7

Per molt que vulgueu no aconseguireu enfarinar-los d'un en un. No passa res. La gràcia del xanguet és que surtin clapes agrupades.

8.
xanguet fregit pas8

El fregim amb oli ben roent.

9.
xanguet fregit pas9

Fins que quedin daurats i cruixents.

10.
xanguet fregit pas10

Com sempre, ho reservem en un paper absorbent.

11.
xanguet fregit pas11

I ja els podem servir, ben calentons. Fàcil, eh?

12.
xanguet fregit pas12

Ummm... quins records em porten... jeje.

13.
xanguet fregit pas13

Aps, que els podeu fer en truita de xanguet també, eh? Bon Profit!