Ja ben poc vam veure com fer una tradicional i apreciada truita de xanguet. Bé, ara us mostro com servir-lo simplement fregit. Com veureu, no té cap misteri la recepta.
100gr. de xanguet fresc
sal
farina
oli per fregir
![xanguet fregit pas1 xanguet fregit pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/43/87/xanguet-fregit-pas1.jpeg)
Per fi... he trobat xanguet al mercat... que no és fàcil, eh?
![xanguet fregit pas2 xanguet fregit pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/44/29/xanguet-fregit-pas2.jpeg)
Un peix molt petitó... i molt saborós que agrada molt als nens.
![xanguet fregit pas3 xanguet fregit pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/44/71/xanguet-fregit-pas3.jpeg)
El rentem sota l'aigua... i dins un colador... compte no els perdeu!
![xanguet fregit pas4 xanguet fregit pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/45/13/xanguet-fregit-pas4.jpeg)
Posem ja una bona quantitat d'oli a escalfar en una paella. Salem una mica el peix.
![xanguet fregit pas5 xanguet fregit pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/45/55/xanguet-fregit-pas5.jpeg)
I ara, l'enfarinem poc a poc.
![xanguet fregit pas6 xanguet fregit pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/45/97/xanguet-fregit-pas6.jpeg)
Podeu utilitzar el mateix colador per tirar un polsim de farina per sobre i remenar-ho tot plegat.
![xanguet fregit pas7 xanguet fregit pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/46/39/xanguet-fregit-pas7.jpeg)
Per molt que vulgueu no aconseguireu enfarinar-los d'un en un. No passa res. La gràcia del xanguet és que surtin clapes agrupades.
![xanguet fregit pas8 xanguet fregit pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/46/81/xanguet-fregit-pas8.jpeg)
El fregim amb oli ben roent.
![xanguet fregit pas9 xanguet fregit pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/47/23/xanguet-fregit-pas9.jpeg)
Fins que quedin daurats i cruixents.
![xanguet fregit pas10 xanguet fregit pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/47/65/xanguet-fregit-pas10.jpeg)
Com sempre, ho reservem en un paper absorbent.
![xanguet fregit pas11 xanguet fregit pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/48/07/xanguet-fregit-pas11.jpeg)
I ja els podem servir, ben calentons. Fàcil, eh?
![xanguet fregit pas12 xanguet fregit pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/48/49/xanguet-fregit-pas12.jpeg)
Ummm... quins records em porten... jeje.
![xanguet fregit pas13 xanguet fregit pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/75/48/91/xanguet-fregit-pas13.jpeg)
Aps, que els podeu fer en truita de xanguet també, eh? Bon Profit!