Hola, gourmeters! Avui et portem un entrant per a aquest Nadal amb els que no fallaràs! Tot un luxe! Fàcil de fer, bons ingredients i èxit assegurat. Senzillament perfecte! Pots fer servir el tradicional puré de flocs de patata que trobaràs al supermercat, però jo et recomano dedicar una estona a fer una autèntica trumfada de patata prèviament. Trobaràs aquesta recepta en el nostre receptari.
Tens els ingredients i les ganes? Doncs som-hi!
1/2 pop cuit (1 pota per persona)
pebre vermell dolç (i picant opcional)
sal en escates
oli d'oliva verge extra
Per fer la trumfada de patata:
1,5 kg patata per bullir
1/2 got de llet
sal
Variants:
- S'hi pot afegir mantega
- Un cop aixafada la patata hi podeu afegir rovell d'ou en cru
- Les patates es poden bullir senceres amb la pell
- S'hi pot afegir una mica de nou moscada
![IMG 4250 IMG 4250](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/34/17/img-4250.jpeg)
Ja que es tracta d'un entrant recomanat per una gran ocasió, com pot ser el Nadal, us proposo una presentació amb aquests gots baixos de vi.
![IMG 4257 IMG 4257](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/34/45/img-4257.jpeg)
Primer heu de preparar la trumfada (o puré de patates). Al nostre receptari trobareu la recepta detallada. Deixeu-la que es refredi una mica.
![IMG 4240 IMG 4240](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/34/71/img-4240.jpeg)
Ara prepareu el pop. Jo he utilitzat mig pop cuit que tenía.
![IMG 4254 IMG 4254](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/35/01/img-4254.jpeg)
L'haureu de tallar a llesques maques i reserveu les millors per decorar la part superior de la nostra presentació.
![IMG 4262 IMG 4262](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/35/23/img-4262.jpeg)
Ompliu una mànega amb la trumfada. Us anirà molt millor que fer-ho amb una cullera i quedarà visualment més maco.
![IMG 4265 IMG 4265](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/35/53/img-4265.jpeg)
Ompliu 3/4 parts del got amb la trumfada.
![IMG 4270 IMG 4270](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/35/87/img-4270.jpeg)
Ara, poseu-hi una mica de pebre vermell, dolç o picant o una barreja.
![IMG 4273 IMG 4273](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/36/67/img-4273.jpeg)
Seguidament, poseu-hi trossets de pop, els més lletjos, com la part del cap o les potes més petites.
![IMG 4277 IMG 4277](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/36/95/img-4277.jpeg)
Hi tireu una mica més de pebre vermell i un raig d'oli d'oliva verge extra.
![IMG 4283 IMG 4283](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/37/25/img-4283.jpeg)
Seguidament, poseu una nova capa de pop però, ara si, utilitzeu els talls més macos.
![IMG 4286 IMG 4286](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/37/53/img-4286.jpeg)
Torneu a aplicar pebre, oli i també sal en escates. Ara, només us caldrà un cop de microones (1 minut) per escalfar-ho tot plegat.
![IMG 4301 IMG 4301](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/37/81/img-4301.jpeg)
Finalment, un últim raig d'oli i ho decoreu amb julivert i una mica de pa torrat si voleu.
![IMG 4289 IMG 4289](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/38/09/img-4289.jpeg)
Us quedaràn així de bonics i apetitosos!
![IMG 4309 IMG 4309](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/88/38/65/img-4309.jpeg)
També podeu fer una presentació al plat més clàssica. Bon profit!