Trumfada. Un plat també anomenat Puré de patata, Patates aixafades o Patates Eixutes. Ben fàcil, certament, però sempre s'aprèn alguna cosa d'aquestes receptes, oi? Un cop feta, recomano utilitzar-la com a guarnició d'un altre plat o com a acompanyament.

Ingredients

1,5 kg patata per bullir

1/2 got de llet calenta

sal

Variants:

S'hi pot afegir mantega  

Un cop aixafada la patata hi podeu afegir rovell d'ou en cru

Les patates es poden bullir senceres amb la pell  

S'hi pot afegir una mica de nou moscada

Es pot fregir un tall de cansalada i tirar el suc per sobre de la trumfada

Preparació
1.
trumfada pas1

Feu-vos amb una bona patata del país per a bullir.

2.
trumfada pas2

Escalfeu una olla amb abundant aigua i una mica de sal.

3.
trumfada pas3

Mentrestant, peleu les patates...

4.
trumfada pas4

... talleu-les a trossos de mida similar.

5.
trumfada pas5

Quan bull l'aigua... tireu-hi la patata...

6.
trumfada pas6

... doneu-hi unes voltes...

7.
trumfada pas7

... tapeu-ho i deixeu que bulli uns 17-20 minuts...

8.
trumfada pas8

... fins que la patata sigui ben cuita.

9.
trumfada pas9

Quan la patata es pugui aixafar... la reservarem en un bol...

10.
trumfada pas10

... si fem la trumfada amb llet... descartarem l'aigua bullent.

11.
trumfada pas11

Aixafeu bé les patates amb una forquilla... i molta paciència.

12.
trumfada pas12

Amb la patata ben calenta... incorporeu uns trossets de mantega al gust.

13.
trumfada pas13

Quan la patata sigui prou fina... incorporarem la llet...

14.
trumfada pas14

... escalfeu-la abans dins el microones...

15.
trumfada pas15

Ara, ja podreu utilitzar una cullera per a remenar-ho tot plegat...

16.
trumfada pas16

... us ha de quedar una textura ben fina. Ja tenim la trumfada llesta per a servir.

17.
trumfada pas17

Per exemple, la podeu presentar amb una mica de xai cruixent amb romaní. Bon Profit!