Sempre entra bé una sopa de peix, oi? A més, ja sabeu que el lluç té un contingut calòric molt baix, el que fa d'aquest un plat molt saludable, a més de bo. Com veureu a les variants, hi ha qui serveix aquesta sopa amb allioli negat. O com he fet jo, la podeu acompanyar d'uns daus de pa de torrat.

L'elaboració del plat és senzilla i ràpida, més encara si ja teniu el brou de peix preparat o congelat. Aquest brou el podeu fer amb la mateixa espina del lluç i res més. Però a mi m'agrada enriquir una mica els brous i hi he afegit unes verdures i unes galeres. Hi podeu posar algun cranc i més espines d'altres peixos. Que vagi de gust!

Ingredients

1 lluç fresc (separats els filets de les espines i el cap)

200 g de fideus del número 2

2 fulles de llorer

aigua

sal

Variants:

Es pot servir amb allioli negat aromatitzat amb all i julivert picats

Es pot servir amb julivert trinxat per sobre

Podeu enriquir el brou amb unes verdures (pastanaga, tomàquet, api, porro, ceba, julivert)

Podeu afegir al brou galeres, crancs i tota mena d'espines de peix blanc

Preparació
1.
sopa lluc pas1

Demaneu a la peixateria que us treguin els lloms del lluç i us guardin el cap i l'espina.

2.
sopa lluc pas2

Renteu bé el peix i reserveu-lo.

3.
sopa lluc pas3

Prepareu la verdura. És opcional, ja que per fer la recepta original no cal verdura. Jo he posat una pastanaga, un tros de porro, un tros d'api, un tomàquet, julivert i una ceba petita.

4.
sopa lluc pas4

Netegeu-la i trinxeu-la, a trossos grans.

5.
sopa lluc pas5

Ara, en una cassola, poseu a enrossir la verdura.

6.
sopa lluc pas6

Hi poseu també el llorer i ho remeneu de tant en tant.

7.
sopa lluc pas7

Passats uns 10 minuts, quan la ceba comenci a estovar-se, ja hi podeu afegir el peix.

8.
sopa lluc pas8

I ho deixeu enrossir uns minuts més.

9.
sopa lluc pas9

Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua.

10.
sopa lluc pas10

Una mica de sal.

11.
sopa lluc pas11

I ho deixeu bullir entre 20-25 minuts.

12.
sopa lluc pas12

Passat aquest temps, apagueu el foc.

13.
sopa lluc pas14

Coleu el brou.

14.
sopa lluc pas15

I ara és qüestió de fer la sopa.

15.
sopa lluc pas16

Enceneu el foc i poseu una tassa de fideus del número 2 per persona. Deixeu-ho coure uns 12-15 minuts fins que la pasta estigui feta.

16.
sopa lluc pas17

A banda, talleu els lloms de lluç a trossos.

17.
sopa lluc pas18

Incorporeu el peix quan faltin 5 minuts per acabar la cocció de la pasta.

18.
sopa lluc pas19

I de seguida tindreu la sopeta acabada.

19.
sopa lluc pas20

Serviu-la ben calenta.

20.
sopa lluc pas21

Que bona!

21.
sopa lluc pas22

Si us ve de gust, podeu acompanyar-la a taula amb uns daus de pa torrat.

22.
sopa lluc pas23

Ben bona quedarà també.

23.
sopa lluc pas24

Bon profit!