Els popets de platja resulten atractius per naturalesa. A més, són molt versàtils. El pop és un aliment ric en proteïnes, oferint a més una petita quantitat de greixos entre els quals destaquen els àcids grassos poliinsaturats o omega 3. És una font de iode i sodi. Aporta també ferro, calci, potassi, magnesi i vitamines del grup B dins de les quals en destaca el contingut en àcid fòlic. Es tracta d’un aliment reduït en colesterol.
La recepta que et proposo avui es una tapa que et farà llepar els dits. Si t'agraden els popets, no et perdis altres receptes com els Popets amb salsa america o els Popets cruixents. Et recomano acompanyar aquesta tapa amb un bon pa de pagès cuita a la llenya, i anar arrencant un trosset amb les mans a cada mossegada.
Faltaria res més? És clar que sí! Un bon porró de vi i una bona companyia per compartir-ho tot. I a gaudir d'aquestes estones que ho son tot a la vida!
- 2 kg de popets de platja
- 1 cabeça d'alls
- 1 cullerada de pebre vermell picant o caiena
- 1 cullerada de pebre negre
- 2 fulles de llorer
- 100 g d'encenalls de pernil
- 100 g de xoriço picant a rodanxes
- Un grapat de grans de pebre negre
- Oli d'oliva verge extra
- Julivert fresc
- Sal
Et recomano congelar els popets un parell de dies com a mínim, per allò de trencar les fibres.
Aquesta mida és la més habitual per cuinar el popet de tapa.
En una olla amb aigua, oli, llorer i boles de pebre negre fes bullir els popets fins que estiguin tous. Això dependrà de la quanitat de popets i de la mida dels mateixos, però un mínim de 45 minuts segur.
Un cop cuits, reserva-ho.
En una paella, posa a daurar uns alls amb pell partits per la meitat amb un generós raig d'oli d'oliva verge extra.
Seguidament, incorpora el popets.
Prepara els encenalls de pernil.
Talla el xoriço. Ho pots fer a rodanxes o a daus. És recomanable que el xoriço estigui dur i picant.
Incorpora el pernil, el xoriço, una cullerada de pebre vermell picant o caiena i una altra de pebre negre als pops.
Deixa-ho saltar tot plegat. Remena-ho amb una cullera de fusta.
Quan els popets comencin a daurar-se, incorpora una mica de julivert trinxat. Rectifica de sal i ja ho tindràs.
Serveix-los ben calents a taula.
Bon profit!