Un bàsic més a la nostra cuina. La salsa Alfredo és una salsa per amanir pastes. A Itàlia originalment contenia simplement formatge parmesà i mantega, mentre que a la gastronomia italoamericana, a més d'aquests ingredients, s'hi sol afegir roux o crema de llet. Algunes variants inclouen julivert, all, ou, vegetals, marisc o pollastre. Va sorgir 1908 al restaurant "Alfredo alla Scrofa" de Roma, propietat d'Alfredo Di Lelio. Som-hi!

Ingredients

100 g de mantega

130 g de formatge ratllat (tipus parmesà)

250 ml llet o crema de llet

sal

Variants:

- S'hi poden afegir julivert, all, nou moscada, oli, ou, vegetals, marisc o pollastre.

Preparació
1.
IMG 6514

Poseu la mantega a desfer en una paella.

2.
IMG 6520

A mi m'agrada afegir-hi un raig d'oli d'oliva verge extra també. I si us agrada, daureu un parell d'alls trinxats ben fins.

3.
IMG 6525

Remeneu-ho.

4.
IMG 6529

Quan l'all hagi agafat color, afegiu-hi la llet. També s'hi pot afegir una mica d'aigua de la cocció de la pasta.

5.
IMG 6536

Una mica de sal i, si voleu, nou moscada. 

6.
IMG 6539

I seguidament el formatge.

7.
IMG 6544

No deixeu de remenar amb el foc baix fins que tingui bona textura de salsa. Rectifiqueu de sal.

8.
IMG 6568

I ja la teniu. Bon profit!