De nou, us presento un dels meus plats que combinen pasta i peix. Avui, força saludable i força recomanada per aquells que voleu reduir el colesterol: salmó, sípia, pasta salsa de nous. Tant les nous com el salmó són efectives fonts d'àcids grassos Omega3... i la sípia també resulta mes adient que el calamar. Incorpora una mica de nata sí, però la podeu substituir per llet desnatada si voleu i la mantega per oli.

Ingredients

1 llom de salmó fresc (sense espines ni pell)  

1 sípia tallada a tires petites  

50 g mantega

1 ceba picada  

250 g pasta (mafalde o tallarines)

100 g nous pelades

1 tomàquet madur (o 2 cullerades de tomàquet triturat)  

1 xorret de vi blanc

100 ml. llet evaporada

1 cullerada de sucre  

2 fulles de llorer  

julivert  

oli d'oliva

pebre negre  

sal

Preparació
1.
salmo pasta salsa nous pas1

Partirem d'unes bones nous pelades. Procureu descartar les dolentes (negres) que poden amargar.

2.
salmo pasta salsa nous pas2
3.
salmo pasta salsa nous pas3

 Piquem una ceba mitjana.

4.
salmo pasta salsa nous pas4

Podeu utilitzar tomàquet madur natural. Jo, avui i excepcionalment, utilitzaré tomàquet triturat ecològic.

5.
salmo pasta salsa nous pas5

Començarem per preparar la salsa. Posem a desfer la mantega en una paella.

6.
salmo pasta salsa nous pas6

Quan deixi de xauxinejar... hi afegirem les nous i la ceba.

7.
salmo pasta salsa nous pas7

Ho barregem bé... i hi afegirem un polsim de pebre negre mòlta.

8.
salmo pasta salsa nous pas8

Ho deixarem enrossir a foc mitjà-baix durant uns 4 o 5 minuts, tot remenant. Veureu quin coloret agafa.

9.
salmo pasta salsa nous pas9

Ara, afegim el tomàquet.

10.
salmo pasta salsa nous pas10

Un parell de cullerades.

11.
salmo pasta salsa nous pas11

Seguidament el vi blanc. Jo tenia un "Rias Baixas" obert... però podeu fer servir qualsevol... fins i tot brandi.

12.
13.
salmo pasta salsa nous pas13

Deixem reduir el conjunt... fins que s'evapori l'alcohol i comenci a caramel·litzar tot plegat.

14.
salmo pasta salsa nous pas14

Ara incorporem una mica de julivert picat.

15.
salmo pasta salsa nous pas15

Hi tirem la nata líquida també.

16.
salmo pasta salsa nous pas16

Ho salem una mica.

17.
salmo pasta salsa nous pas17

Deixem que arrenqui el bull... i ho deixem fer un parell de minuts.

18.
salmo pasta salsa nous pas18

Ara, ho abocarem tot dins un bol pel turmix.

19.
salmo pasta salsa nous pas19

I ho triturem.

20.
salmo pasta salsa nous pas20

Ho tastarem. Si resulta una mica amargant (per alguna nou) hi tirarem un polsim de sucre. Si no, no cal.

21.
salmo pasta salsa nous pas21

Ho remenem bé i ho reservem.

22.
salmo pasta salsa nous pas22

Ara tallem la sípia a tires, ben neta.

23.
salmo pasta salsa nous pas23

... i la fem a la planxa... amb unes gotes d'oli i una mica de sal.

24.
salmo pasta salsa nous pas24

La reservem.

25.
salmo pasta salsa nous pas25

Poseu una olla a escalfar amb aigua, oli, sal i unes fulles de llorer.

26.
salmo pasta salsa nous pas26

Quan arrenqui el bull... hi posem la pasta.

27.
salmo pasta salsa nous pas27

Ara, en la mateixa paella... farem el llom de salmó.... que després partirem en dos trossos.

28.
salmo pasta salsa nous pas28

Mentre es fa la pasta, deixarem el salmó al punt de cocció que més ens agradi. El meu és cruixent per fora i melós per dins.

29.
salmo pasta salsa nous pas29

La pasta ja està "al dente", traiem l'aigua...

30.
salmo pasta salsa nous pas30

... i l'aboquem en la mateixa cassola de bullir-los.

31.
salmo pasta salsa nous pas32

... tot per sobre....

32.
salmo pasta salsa nous pas33

... i ho remenem bé, que quedi tot ben impregnat.

33.
salmo pasta salsa nous pas34

Amb el salmó fet i la sípia calentona... emplatarem.

34.
salmo pasta salsa nous pas35

Una base de pasta... el salmó per sobre... i la sípia com a guarnició.

35.
salmo pasta salsa nous pas36

Boníssim... nanos... i no gaire complicat de fer, oi?

36.
salmo pasta salsa nous pas37

La pasta està especialment bona amb aquesta salseta. Podeu tirar un raig d'oli d'oliva per sobre.

37.
salmo pasta salsa nous pas38

Amb aquest plat combinen bé vins blancs i negres... així que trieu el vostre.

38.
salmo pasta salsa nous pas39

Bon Profit!