L'altre dia vaig veure per la tele com feien un almívar (reducció) de vi molt interessant i se'm va ocórrer d'utilitzar-lo amb un peix de carn dura que combinés bé amb el vi. Vaig optar pel salmó... i el resultat ha estat sorprenent. Tot un èxit. Per la constitució un pelet seca del salmó... aquesta crema dolça de vi li va de meravella i s'aconsegueix un equilibri molt ben trobat. Us recomano molt aquest senzill plat. Després en parlem.

Ingredients

2 lloms de salmó sense espines

4 espàrrecs verds  

6 escamarlans petits

almívar de vi

oli d'oliva

llavors de sèsam

sal

Preparació
1.

Netegem bé tot el peix. Com sempre, si us ho podeu permetre, us recomano utilitzar productes frescos, comprats al mercat.

2.

Aquests escamarlans «mini» resulten molt saborosos i queden molt «monos» al plat.

3.

En una paella ben roenta i unes gotes d'oli... farem el nostre salmó a la planxa. Saleu-lo.

4.

És important coure el peix per la banda de la pell durant força estona... fins que estigui gairebé cuit. Després només haurem de marcar una mica la part de sobre. Controleu la cocció perquè no us quedi excessivament sec... per això és important tenir el foc (i la planxa) a la màxima potència. Podeu substituir l'oli per una mica de mantega si us agrada més.

5.

Mentrestant, escalfem l'almívar de vi.

6.

Reservarem el llom de salmó i saltarem els nostres escamarlans (ja nets i salats) juntament amb els espàrrecs, que serviran per a decorar el plat.

7.

Ara ja podem muntar el plat. Col·loqueu el salmó enmig i regueu-la amb l'almívar de vi.

8.

He volgut afegir unes llavors de sèsam que trencaran l'harmonia del vi rogenc.

9.

Afegim els escamarlans i els espàrrecs i ja ho tenim.

10.

Què us sembla?

11.

Com que depenen del tipus de vi que utilitzeu per fer l'almívar us pot quedar més o menys fort de gust, podeu servir l'almívar a banda, en una salsera, i que cadascú se serveixi.

12.

La textura en fred és formidable.

13.

Ara només ens queda tastar-ho.

14.

Un plat molt mediterrani, oi?... podeu incorporar una mica de sal maldon, encara que no a tothom li agrada trobar-se el tros de sal cruixent (a mi si... però a la meva dona no).

15.

Barregeu un trosset d'escamarlà, amb un trosset d'espàrrec i un de salmó... tot ben sucat en aquesta crema dolça. Bon Profit!