D'embotits, a Catalunya, en tenim molts, com la catalana, les botifarres, el bull, el peltruc, el bisbe, el pa de fetge o el cap de senglar, amb el que treballarem avui. L'embotit de cap de senglar no s'elabora amb carn d'aquest animal, sinó que és un embotit rústic de porc on els ingredients principals són la llengua, retalls de cap i careta de porc. Tot plegat es deixa ben tallat a daus i s'emboteix dins d'una tripa.

Es cou al perol amb un brou d'herbes aromàtiques que li acaben de donar el sabor particular. Es menja amb pa amb tomàquet, amb una amanida, o afegit en algun guisat. El fet és que és poc habitual menjar carn de senglar, tot i que és un animal de caça propi de temporada d'hivern. Veurem, doncs, com preparar un senzill, ràpid i econòmic plat que apassionarà els vostres convidats.

Ingredients

2 llesques de cap de senglar per persona

2 espàrrecs verds per persona

formatge mozzarella

cibulet per decorar

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu fer els rotllets amb qualsevol altre embotit similar, pernil dolç o bacon.

Es poden fer servir espàrrecs de marge o, fins i tot, blancs

Podeu obviar el cibulet

Preparació
1.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas2

Ens farà falta una mica de cibulet per decorar, tot i que no és imprescindible.

3.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas3

Els espàrrecs poden ser de marge o els típics espàrrecs. Li tallarem un tros de la part anterior.

4.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas5

... que escorrerem.

5.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas6

I el «cap de senglar», un embotit molt especial.

6.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas7

Li traurem la pell.

7.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas8

Posem a escalfar una paella amb una mica de sal.

8.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas9

Quan sigui calenta hi posarem els espàrrecs, ben nets.

9.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas10

Un raig d'oli i els deixem saltar.

10.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas11

Quan comencin a agafar color li donarem la volta i esperarem a que siguin un mica tous.

11.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas12

A continuació, posarem dos espàrrecs sobre una o dues llesques de cap de senglar...

12.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas13

i ho enrotllarem com si fos un caneló.

13.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas14

A continuació, tallarem la mozzarella a talls gruixuts.

14.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas15

Emplatem el rotllet i posem un capa generosa de mozzarella al damunt.

15.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas16

Així mateix.

16.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas17

Ara ho posem a gratinar fins que la mozzarella es desfaci. No cal ni daurar-la.

17.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas18

Anem a pels dàtils.

18.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas19

El dàtil és un fruit molt saludable i amb molts beneficis per al nostre organisme. Hauríem de gastar-ne més sovint.

19.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas20

En la mateixa planxa o paella amb un petit raig d'oli, els saltarem durant 5 segons, el temps just per escalfar-los. Retireu-los ràpidament ja que es cremen amb facilitat.

20.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas21

I per últim, piquem una mica de cibulet per decorar.

21.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas22

Acabem de decorar el plat amb els dàtils i el cibulet. Tot ben calent.

22.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas23

Una combinació d'ingredients peculiar, que potser no agradi a tothom, ho reconec.

23.
rotllet cap senglar esparrecs mozzarella bufala datils pas24

Bon profit!