Us porto un rostidet de temporada fet amb pollastre de pagès i rossinyols molt interessant. L'estructura i l'estètica del pollastre i dels bolets casen molt bé amb una presència esfèrica com la de les cebetes mini (o escalunyes que li diuen) que, a més a més, li aporten un gustet important. Podeu complementar el plat amb unes patates fregides, quadrades, al forn... o, com veureu, amb un puré i una carxofa. Espero que us agradi.

Ingredients

1 pollastre de pagès i ecològic tallat per rostir  

200 g de cebetes mini (escalunyes)

400 g rossinyols frescos

1 branca de canyella

1 ceba vermella  

1 cullerada de llard  

1/2 got de brandi

1/2 got de vi blanc

3 o 4 fulles de llorer

1 gra d'all  

una mica de julivert  

pebre negre

oli d'oliva

aigua

sal

Per la picada:

un grapat d'ametlles torrades

2 grans d'all  

una mica de julivert

Preparació
1.
pollastre rostit rossinyols pas1

Tenim uns rossinyols frescos molt macos.

2.
pollastre rostit rossinyols pas2

El rossinyol és un bolet que no acostuma a corcar-se i, per tant, no tenen cucs gairebé mai. Això és perfecte per aprofitar el 100% d'aquest bolet tan aromàtic.

3.
pollastre rostit rossinyols pas3

A mi m'agrada passar-li una aigua per extreure les restes de sorra.

4.
pollastre rostit rossinyols pas4

Al Mercat Municipal, també he trobat un pollastre de pagès i ecològic excel·lent.

5.
pollastre rostit rossinyols pas5

Les cebetes no són imprescindibles, però conformaran la presentació final del plat. Les podeu obviar.

6.
pollastre rostit rossinyols pas6

Comencem a cuinar doncs. En una cassola gran, posarem meitat oli meitat llard per daurar el pollastre. Ho anirem escalfant.

7.
pollastre rostit rossinyols pas7

Mentrestant, salpebrem el pollastre per les dues bandes.

8.
pollastre rostit rossinyols pas8

I el daurem. Si cal, ho farem en dues tandes i ho reservarem. Que vagi agafant coloret.

9.
pollastre rostit rossinyols pas9

En un altre foc, posarem un mica d'aigua a escalfar. La farem bullir.

10.
pollastre rostit rossinyols pas10

Quan sigui ben calenta, hi posarem les cebetes. La idea és escaldar-les per extreure'n la pell amb més facilitat.

11.
pollastre rostit rossinyols pas13

En un minut tindrem les cebes escaldades...

12.
pollastre rostit rossinyols pas14

... les retirem de l'aigua bullent...

13.
pollastre rostit rossinyols pas15

... i immediatament les submergim dins aigua ben freda.

14.
pollastre rostit rossinyols pas16

Vigileu el pollastre, eh?

15.
pollastre rostit rossinyols pas17

Ara, amb l'ajuda d'un ganivet pelarem la part de dalt de la pell...

16.
pollastre rostit rossinyols pas18

... i veureu com la resta sortirà amb molta facilitat.

17.
pollastre rostit rossinyols pas19

Així amb totes les cebetes. És una feineta, sí, però és el que té la cuina.

18.
pollastre rostit rossinyols pas11

Tallem les cebes...

19.
pollastre rostit rossinyols pas12

... a trossos grans, així.

20.
pollastre rostit rossinyols pas20

Un cop tinguem tot el pollastre daurat... afegirem la ceba gran... i les herbes...

21.
pollastre rostit rossinyols pas21

... unes fulles de llorer... i una branca de canyella...

22.
pollastre rostit rossinyols pas22

Ho remenem una mica... deixem sortir tots els aromes... uns 4 o 5 minutets...

23.
pollastre rostit rossinyols pas23

... i preparem el vi amb el brandi, tot junt...

24.
pollastre rostit rossinyols pas24

... cap a dins...

25.
pollastre rostit rossinyols pas25

Tapem.

26.
pollastre rostit rossinyols pas26

Mentre podem tallar els rossinyols que no siguin massa grans. La resta poden anar sencers.

27.
pollastre rostit rossinyols pas27

Passats els 10 minuts ho cobrirem el pollastre d'aigua, però no del tot. És millor anar afegint miquetes d'aigua calenta durant tota la cocció.

28.
pollastre rostit rossinyols pas29

Tapem i deixem fer uns 20-25 minuts. Vigilem de tant en tant que no s'acabi l'aigua i s'enganxi. Passat aquest temps, tornarem a afegir aigua i ho deixem coure 20-25 minuts més. Fins que veiem que el pollastre comença a estar cuit i tendre.

29.
pollastre rostit rossinyols pas30

Mentrestant, podem anar preparant la picada. Una mica d'all i julivert picat...

30.
pollastre rostit rossinyols pas31

... unes ametlles torrades...

31.
pollastre rostit rossinyols pas32

... i ho piquem bé amb la mà de morter. Ho podeu deixatar amb un parell de cullerades del mateix suc de la cocció del pollastre.

32.
pollastre rostit rossinyols pas33

Quan el pollastre estigui més o menys cuit, afegirem les cebetes.

33.
pollastre rostit rossinyols pas34

Seguidament, en una paella amb un raig d'oli hi posarem una mica d'all i julivert picat...

34.
pollastre rostit rossinyols pas35

... i hi aboquem els rossinyols.

35.
pollastre rostit rossinyols pas36

Ho remenem bé...

36.
pollastre rostit rossinyols pas37

... i els deixem suar una estona...

37.
pollastre rostit rossinyols pas38

... els incorporem al pollastre, gairebé a la vegada que les cebetes, o una mica més tard, no passa res.

38.
pollastre rostit rossinyols pas39

Quina pinta foten, eh?

39.
pollastre rostit rossinyols pas40

Ho remenem tot plegat... afegim aigua si cal... ho rectifiquem de sal i deixem que es faci uns 15-20 minuts més.

40.
pollastre rostit rossinyols pas41

Seguidament, també tirem la picada.

41.
pollastre rostit rossinyols pas42

Escampeu-la bé per tot arreu.

42.
pollastre rostit rossinyols pas43

Ja només hem d'esperar que tot estigui ben cuit, tendre i al punt de sal.

43.
pollastre rostit rossinyols pas44

Deixeu reposar el rostit un matí o una tarda (o un dia sencer).

44.
pollastre rostit rossinyols pas45

Ja sabeu que aquests guisats guanyen molt si reposen unes hores.

45.
pollastre rostit rossinyols pas46

Emplatem.

46.
pollastre rostit rossinyols pas47

I gaudir.

47.
pollastre rostit rossinyols pas48

És un bon plat de temporada que espero que us hagi agradat.

48.
pollastre rostit rossinyols pas49

En aquesta imatge, veureu com l'he acompanyat amb un puré de patates i una carxofa al forn. Bon Profit!