El pollastre és un producte que s’utilitza molt sovint per preparar àpats fàcils, ràpids i sans. Resulta un molt bon company per dur una alimentació saludable, perquè té molt poc greix i aporta moltes proteïnes.

A banda, és una carn perfecta per a les persones amb poc temps que no es poden entretenir a fer plats molt complicats, perquè té molta versatilitat i es cou ben de pressa. Tot seguit et presentem un recull de 3 receptes elaborades amb pollastre i molt senzilles de fer, perquè no hagis de patir cuinant i gaudeixis d’un resultat fantàstic.

 

Ingredients

 

Preparació
1.Pit de pollastre amb formatge Philadelphia light cuit al forn

Aquest és un dels plats amb menys calories i més gust que pots elaborar amb pit de pollastre. Es prepara d’una forma molt senzilla, i s’obtenen resultats excepcionals. Per si això no fos prou, té un altre gran avantatge: és una recepta molt saludable perquè, com que es prepara al forn, redueix molt la quantitat d’olis i greixos utilitzada.

Ingredients necessaris per a 4 persones:

  • 4 pits de pollastre, que estiguin sencers
  • 4 cullerades de formatge Philadelphia o d’untar, que sigui light
  • Formatge parmesà, en pols
  • Pebre negre, que estigui molt
  • Orenga
  • Sal
  • Vi blanc
  • Bacó fumat, opcional

Preparació

Primer de tot, tallarem per la meitat els pits de pollastre sencers. De cadascun dels pits n’obtindrem dos filets ben gruixuts, i tot seguit salpebrarem el pit i repartirem una cullerada de formatge d’untar o Philadelphia per damunt d’una de les meitats de cada pit de pollastre. 

Quan ja haguem salpebrat els pits i els haguem afegit el formatge per sobre, haurem de preescalfar el forn a 150 ºC i els col·locarem a l’interior, en una safata indicada per suportar les altes temperatures dels forns. Caldrà tornar a tancar els pits de pollastre emparellant-ne les meitats amb formatge amb les que no en porten, i haurem de segellar cada conjunt de dues meitats amb dos escuradents per tal que es quedin juntes.

A banda, si ens ve de gust hi podem afegir unes quantes tires de bacó fumat, cosa que li conferirà un gust deliciós al pollastre —ara bé, també n’augmentarà les calories de manera important. Quan el forn ja hagi arribat a la temperatura requerida, s’hauran de ruixar els pits amb un rajolí de vi blanc per sobre, a banda d’afegir-hi un xic de formatge parmesà en pols per sobre i un pessic d’orenga. Finalment, col·locarem la safata a l’interior del forn i deixarem coure el plat a 150 ºC durant uns 30 minuts.

S’ha de tenir en compte que haurem de vigilar el grau de cocció dels pits de pollastre punxant-los amb un ganivet, perquè no es cogui massa —cosa que faria que quedés sec— ni massa poc —i evitar així que quedi cru. I ja ho tenim a punt: una recepta de pollastre ben ràpida, senzilla de preparar i molt gustosa. Si es vol, a banda, quedarà molt bé si s’acompanya amb una amanida o amb un remenat de verdures a la planxa.

2.Fajites de pollastre amb verdures

Aquesta és una de les receptes que més triomfen en els sopars que es fan amb amics, perquè fan que es pugui interactuar mentre es gaudeix d’un àpat deliciós. Són molt fàcils de preparar, i si deixem que els convidats puguin fer-les, encara ens ho passarem millor. 

Ingredients necessaris per a 4 persones:

  • 3 pits de pollastre, que estiguin sencers
  • 1 ceba morada o blanca
  • 1 pebrot vermell, de dimensions mitjanes
  • 1 pebrot verd
  • 1 llima
  • Condiment especial per a fajites
  • Unes quantes fulles de coriandre
  • Tortilles de blat o de blat de moro
  • Guacamole, opcional

Preparació

Primer de tot, haurem de picar la ceba amb els pebrots —verd i vermell—, si pot ser a la juliana amb talls gruixuts, mirant que quedin en forma de bastonets. Quan s’hagin picat les verdures, posarem a escalfar al foc una paella amb una cullerada d’oli d’oliva. 

Caldrà afegir la ceba a la paella i deixar-la coent-se aproximadament 5 minuts. A continuació, hi abocarem els pebrots que prèviament hem tallat a la juliana. Quan ja tinguem totes aquestes hortalisses fent-se a la paella, s’hauran d’ofegar les verdures fins que assoleixin una textura ben tendra i aleshores les retirarem del foc.

Mentre es van fent les hortalisses, tallarem el pollastre a tires, amb unes mides semblants a les dels trossos de pebrot. Aleshores, ho salpebrarem i li afegirem la llima per sobre —encara que és millor deixar marinar el pollastre durant unes hores abans de coure’l perquè pugui absorbir tot el suc de la llima. Ara bé, si no has pogut deixar-lo marinar unes hores, posar-li la llima quan el cuines també li aportarà un toc de sabor interessant.

Mentrestant, afegirem el pollastre en una paella diferent i l’anirem coent a foc mig fins que vagi agafant un color daurat, però sense excedir-se —perquè aleshores perdria melositat. Quan ja estigui tot ben cuit, caldrà barrejar el conjunt dels diferents ingredients en una sola paella i posar-hi una cullerada petita de condiment especial per a fajites.

Disposarem la barreja en un bol i aleshores la condimentarem amb coriandre picat. A continuació, haurem d’escalfar en una paella les tortilles de blat de moro o de blat —es recomana preparar-ne un parell per a cada comensal. Quan ja ho tinguem tot a punt, només caldrà dur les tortilles i el bol a taula, i allà cadascú es podrà composar la seva fajita amb els ingredients i les proporcions que desitgi. 

Abans d’omplir la tortilla amb les verdures i el pollastre, afegir-li un toc de guacamole li conferirà un gust molt especial i una textura més melosa, a banda de proporcionar-li nutrients molt interessants a través de l’alvocat, molt ric en beneficis per a la salut.

3.Pollastre amb arròs al curri

El pollastre amb arròs és un plat molt típic que sovint és present al menú habitual de moltes llars de Catalunya. Ara bé, cadascú pot aportar-li un toc especial i personal a la recepta, i en aquest cas tenim ganes de donar-li un toc exòtic amb un xic de curri sense que canviïn les grans propietats nutricionals del pollastre amb arròs.

 

Ingredients necessaris per a 4 persones:

  • 2 pits de pollastre
  • 200 g d’arròs basmati
  • 400 ml de brou de pollastre
  • 1 ceba de mida petita
  • ½ got de nata líquida
  • 2 culleradetes de curri
  • Oli i sal

Preparació

Primer de tot, caldrà afegir dues cullerades d’oli en una paella que tingui un diàmetre aproximat de 30 centímetres i posar-la a escalfar al foc. Mentre l’oli va agafant temperatura, caldrà tallar els pits de pollastre a daus mitjans i salpebrar-los. A banda, haurem de procedir a ratllar la ceba.

Posarem la ceba a la paella i la deixarem que s’ofegui durant uns quants minuts. A continuació, i quan estigui ben escalfada, hi afegirem els daus de pollastre, que s’hauran de coure fins que agafin un color daurat. Aleshores, quan el pollastre ja hagi agafat aquest color, hi afegirem l’arròs i, tot seguit, el brou de pollastre.

Aquesta barreja de ceba, arròs i pollastre s’haurà de condimentar amb curri groc en pols —dues culleradetes— i de fer coure, sense remenar, durant el temps que li calgui a l’arròs, que sol rondar entre els 15 o 20 minuts. Quan faltin 5 minuts perquè l’arròs s’hagi cuit del tot, hi afegirem mig got de nata per oferir un toc cremós a la preparació.

En el moment que l’arròs ja estigui a punt, retirarem la barreja del foc i ja tindrem la recepta llesta. Ara bé, aconsellem que es deixi reposar l’arròs uns quants minuts per reafirmar les textures i que assimili millor els diferents gustos. Per gaudir al màxim d’aquest plat tan deliciós, el truc és aconseguir que l’arròs estigui al seu punt.