Aquesta és una recepta que vaig fer ja fa molt temps... no sé ben bé d'on la vaig treure, però l'he incorporat els bolets, ja que som en temporada, i he utilitzat una cervesa d'alta fermentació com és la Leffe Blonde, que m'agrada molt. Espero que us agradi.

Ingredients

2 pits de pollastre oberts per la meitat 
1 cervesa d'alta fermentació com la "Leffe Blonde"
un grapat de xampinyons frescos
un grapat de fredolics frescos
4 llesques de cansalada (bacon)
50gr. mantega
2 alls
julivert
pebre negre 
pebre vermell dolç
pa ratllat
oli d'oliva
sal

Preparació
1.
pollastre cervesa fredolics pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pollastre cervesa fredolics pas2

En aquesta ocasió faré servir uns 10-12 xampinyons, que seran suficients tant per a dues com per a quatre persones.

3.
pollastre cervesa fredolics pas3

De fredolics... amb uns 200gr en teniu de sobra.

4.
pollastre cervesa fredolics pas4

La cervesa l'heu de treure de la nevera... per a temperar-la, si és que estava a la nevera, clar.

5.
pollastre cervesa fredolics pas5

Ara, en un petit bol, prepararem una espècie d'adob... amb l'all ben picadet... una mica de julivert... un parell de cullerades de pebre vermell...

6.
pollastre cervesa fredolics pas6

... sal, abundant... com dues cullerades...

7.
pollastre cervesa fredolics pas7

... força oli d'oliva....

8.
pollastre cervesa fredolics pas8

... i pebre negre. Ho remenem i ho reservem... així s'aniran barrejant els gustos.

9.
pollastre cervesa fredolics pas9

Ara aprofitarem per a netejar tots els bolets. Els fredolics només s'han de tallar una mica per la base de la pota... i rentar-los bé... que no tinguin sorra. Aquest no és un bolet que acostumi a tenir cucs, com poden ser els rovellons. En qualsevol cas, sempre s'han de mirar bé.

10.
pollastre cervesa fredolics pas10

Ja els tenim nets. Els farem sencers.

11.
pollastre cervesa fredolics pas11

Farem la mateixa neteja als xampinyons... que tallarem a làmines.

12.
pollastre cervesa fredolics pas12

Abans d'enfornar, a mi sempre m'agrada marcar la carn, encara que al ser pollastre us podeu evitar aquest pas. Compte que no s'han de fer, només marcar... uns 20 segons a foc ben fort.

13.
pollastre cervesa fredolics pas13

Ara col.locarem els pits de pollastre en un plat fons... i els banyarem amb el nostre adob.

14.
pollastre cervesa fredolics pas14

Assegureu-vos bé que quedin ben impregnats per totes bandes... i per dins. Ho deixarem 5 minutets.

15.
pollastre cervesa fredolics pas15

Ara, farcirem els pits de pollastre amb dues llesques de cansalada.

16.
pollastre cervesa fredolics pas16

Prepareu una safata pel forn... amb un llit de patates... i col.loqueu el pollastre a sobre.

17.
pollastre cervesa fredolics pas17

Perfecte.

18.
pollastre cervesa fredolics pas18

Aprofiteu l'adob sobrant i tireu-lo per sobre del pollastre i les patates. Ho reservem.

19.
pollastre cervesa fredolics pas19

Ara, en una paella ben calenta, desfarem uns 50gr. de mantega...

20.
pollastre cervesa fredolics pas20

Un cop desfeta i quan deixi de "crispejar"...

21.
pollastre cervesa fredolics pas21

... tirarem la mantega per sobre dels pits de pollastre.

22.
pollastre cervesa fredolics pas22

Això ens aportarà un extra en sabor... (i en calories, clar).

23.
pollastre cervesa fredolics pas23

Tornarem a empebrar tot el plat.

24.
pollastre cervesa fredolics pas24

Ho enfornarem uns 15 minuts a 180-190 graus... encara que als 5 minuts li tirarem la cervesa.

25.
pollastre cervesa fredolics pas25

Mentre, en la mateixa paella de la mantega... saltarem els xampinyons... amb una mica d'oli i sal.

26.
pollastre cervesa fredolics pas26

El reservem.

27.
pollastre cervesa fredolics pas27

Afegim una mica més d'oli...

28.
pollastre cervesa fredolics pas28

... i saltegem els fredolics... amb una mica de sal també.

29.
pollastre cervesa fredolics pas29

Ho reservem tot junt.

30.
pollastre cervesa fredolics pas30

Com que ja portem 5 minuts de forn... li tirem la cervesa, poc a poc, que no us esquitxi l'oli calent.

31.
pollastre cervesa fredolics pas31

Farà una certa reacció... però res de l'altre món.

32.
pollastre cervesa fredolics pas32

Ara ho deixeu coure els 10 minuts restants. De tant en tant, aneu regant-ho tot amb el seu propi suc.

33.
pollastre cervesa fredolics pas33

Quan faltin un parell de minuts... afegirem els bolets...

34.
pollastre cervesa fredolics pas34

... i tirarem una fina capa de pa ratllat per sobre del pollastre... tot posant el forn en mode grill.

35.
pollastre cervesa fredolics pas35

Un cop daurat... ja ho podreu servir.

36.
pollastre cervesa fredolics pas36

Fa bona pinta, a que si?

37.
pollastre cervesa fredolics pas37

Un plat fet amb productes ben senzills.

38.
pollastre cervesa fredolics pas38

I el suquet no té pas gust a cervesa, eh?

39.
pollastre cervesa fredolics pas39

Bon Profit!