Doncs avui us porto els autèntics pinxitos moruns. Els que podem comprar habitualment estan fets amb carn de porc i porten pebre vermell. Que estan molt bons i a mi m'agraden molt. Però els autèntics pinxitos no es fan amb carn de porc, sino amb xai o vedella, han de picar una mica i han de portar una espècie pròpia del Marroc que es diu Ras el HanoutProveu-los i em dieu qué tal.

Ingredients

1 cuixa de xai a daus (1kg/1,5kg aprox).

el suc d'una llimona  

1 cullerada de comí  

1 cullerada de pebre negre en pols

3 o 4 cullerades grans de Ras el Hanout

un polsim de safrà  

un mica de pebre vermell (dolç o picant)  

una picada d'all i julivert (opcional)

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.
pinxitos moruns pas1

El principal ingredient, a banda del xai, és el Ras El Hanout. Hi ha diverses marques i cadascuna amb el seu toc personal. Recordeu que Ras el Hanout significa "barreja d'espècies de la casa". Jo en tenia aquests dos, que he comprat en botigues especialitzades, però també ho podeu trobar ja en grans superfícies.

2.
pinxitos moruns pas2

Per tant, si us ve de gust, els podeu barrejar i tot. Veieu que tenen colors diferents?

3.
pinxitos moruns pas4

Un polsim de safrà.

4.
pinxitos moruns pas5

El suc d'una llimona.

5.
pinxitos moruns pas6

El pebre negre.

6.
pinxitos moruns pas7

Ara hi posem el comí.

7.
pinxitos moruns pas8

Una cullerada gran.

8.
pinxitos moruns pas9

I la picada d'all i julivert. Jo agafo un all i un bon manat de julivert i ho trituro amb el turmix amb una mica d'oli. Ho incorporem. Aquesta picada la podeu obviar... o afegir només una mica de julivert o coriandre picat.

 

9.
pinxitos moruns pas10

Finalment, una bona quantitat d'oli d'oliva, com un got sencer.

10.
pinxitos moruns pas11

Un bon polsim de sal... i ho remenem bé. Que quedi tot ben barrejat.

11.
pinxitos moruns pas13

I vinga, a remenar fins que quedin tots ben impregnats.

12.
pinxitos moruns pas14

Perfecte. Us ha de quedar amb l'oli suficient.

13.
pinxitos moruns pas15

I ara què?... ho tapem i deixem reposar aquest carn adobada almenys durant 24 hores.

14.
pinxitos moruns pas16

A la nevera, clar.

15.
pinxitos moruns pas17

A l'endemà, ja podrem muntar els pinxitos.

16.
pinxitos moruns pas18

Es pot utilitzar els pals de metall.

17.
pinxitos moruns pas19

Avui faré servir els de fusta, que són de mida més petita també.

18.
pinxitos moruns pas20

Poc a poc, amb paciència, anem punxant trossos de carn.

19.
pinxitos moruns pas21

Fins completar el pinxito.

20.
pinxitos moruns pas22

I poc a poc... aneu fent els que necessiteu...

21.
pinxitos moruns pas23

... i la resta els guardeu a la nevera, que us aguantaran dos o tres dies tranquil·lament.

22.
pinxitos moruns pas24

En una planxa molt calenta... feu els pinxitos. No cal ni posar oli, perquè ja en porten.

23.
pinxitos moruns pas25

Jo recomano acompanyar-los de llesquetes de torrades o d'una gran de pa de pagés.

24.
pinxitos moruns pas26

La carn ha de quedar torradeta i no seca per dins.

25.
pinxitos moruns pas27

Torrem el pa, i posem un parell de pinxitos a sobre.

26.
pinxitos moruns pas28

I ja els podem servir.

27.
pinxitos moruns pas29

Ummm... quina oloreta.

28.
pinxitos moruns pas30

Una cerveseta ben freda, potser? jeje. Que vagi de gust.

29.
pinxitos moruns pas31

Bon Profit! Per cert, amb aquesta mateixa preparació, podeu fer altres receptes.

30.
pinxitos moruns pas32

També els podeu utilitzar per a fer un Shawarma o Kebab.

31.
pinxitos moruns pas33

O un timbal d'arròs salvatge amb ceps i guarnició de pinxo moruno... si és que hi ha tantes possibilitats. Bon profit!