Com que recentment he fet una mena d'estofat de fruits vermells, vaig pensar que ho podia aprofitar i fer aquella 'Pavlova' de fruits vermells. A mi, personalment, no m'agrada gaire la merenga, però ha resultat ser unes postres bones i, sobretot, estètiques. No costa pas gaire de fer i el cost dels ingredients és mínim.

En el fons, no deixa de ser una gran bola de merenga farcida, però amb una mica de gràcia, certament. En definitiva, si sou amants de la merenga us encantarà. En cas contrari, no us dirà ni fu ni fa. Som-hi!

Ingredients

300 g de clares d'ou

450 g de sucre

50 g de licor de grosella

estofat de fruits vermells

fruits vermells

 

Variants:

Podeu utilitzar sucre en pols

Podeu substituir les clares per albúmina en pols

Podeu fer servir concentrat de grosella enlloc de licor

Preparació
1.
pavlova fruita vermella pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pavlova fruita vermella pas2

Prèviament haurem preparat l'estofat de fruits vermells.

3.
pavlova fruita vermella pas3

Si els ous eren a la nevera, els podeu submergir en aigua de l'aixeta durant uns minuts. És important que les clares no siguin massa fredes. Aboqueu les clares dins el bol on les muntareu. Procureu que no hi caigui gens de rovell.

4.
pavlova fruita vermella pas4

Comencem a muntar les clares sense sucre i les comencem a batre.

5.
pavlova fruita vermella pas5

Quan comencin a oxigenar-se i a fer-se escuma incorporarem el sucre en forma de pluja. També es pot incorporar un cop muntades les clares però mai al principi o us costarà molt que muntin.

6.
pavlova fruita vermella pas6

Seguirem batent les clares, ara a velocitat més alta.

7.
pavlova fruita vermella pas7

Les clares han de tenir un aspecte de nata muntada. Com diu tothom, si les poseu cap per avall a sobre del vostre cap no haurien de caure.

8.
pavlova fruita vermella pas8

Un cop muntades les clares afegirem la grosella. Això, de fet, no és licor si no un concentrat de grosella.

9.
pavlova fruita vermella pas9

Amb un parell de taps n'hi ha prou.

10.
pavlova fruita vermella pas10

Amb aquestes quantitats el concentrat de grosella gairebé no us aportarà color però sí gust i aroma.

11.
pavlova fruita vermella pas11

Integrem el concentrat de grosella amb un batedor.

12.
pavlova fruita vermella pas12

Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis i gruixut.

13.
pavlova fruita vermella pas13

Seguidament omplim la mànega pastissera.

14.
pavlova fruita vermella pas14

En una safata de forn amb paper tipus cuisson farem la base de la Pavlova.

15.
pavlova fruita vermella pas15

A continuació començarem a fer muntanyetes pel voltant. Procureu que no quedin espais oberts.

16.
pavlova fruita vermella pas16

En aquest punt hi afegirem l'estofat de fruits vermells.

17.
pavlova fruita vermella pas17

Addicionalment, he volgut incorporar una mica de fruita vermella sencera (la tenia congelada).

18.
pavlova fruita vermella pas18

Continuem cobrint el farciment amb més muntanyetes de merengue.

19.
pavlova fruita vermella pas19

Sobretot, vigileu bé que no quedin espais oberts.

20.
pavlova fruita vermella pas20

Ja tenim la Pavlova acabada i més o menys segellada.

21.
pavlova fruita vermella pas21

Ara la courem a 180º C durant uns 10 minuts i ens quedarà així. Deixeu que es refredi dins el forn obert.

22.
pavlova fruita vermella pas22

Si voleu donar-li un toc daurat addicional podeu utilitzar un bufador com aquest.

23.
pavlova fruita vermella pas23

Amb cura i procurant no cremar-ho, li donarem més color a la Pavlova.

24.
pavlova fruita vermella pas24

Un cop freda, ja la podem servir.

25.
pavlova fruita vermella pas25

Una fulla de menta sempre trenca la monotonia blanca.

26.
pavlova fruita vermella pas26

La voleu veure per dins?

27.
pavlova fruita vermella pas27

Servim-ne un tall. Presentat així és com una marranada però està ben bo.

28.
pavlova fruita vermella pas28

Com podeu observar, la primera capa és dura però la resta de merenga és molt cremosa.

29.
pavlova fruita vermella pas29

Aquesta imatge correspon a un altre Pavlova que vaig fer i que vaig cobrir amb sucre llustre. Bon profit!

30.I PER BEURE...
pavlova fruita vermella pas30