En aquesta recepta l'ou es cou en el mateix plat que se serveix a taula. Millor si és una cassoleta de fang. S'ha de moderar el seu consum, ja que acostuma a ser un plat greixós i amb colesterol, però això no treu que sigui un plat d'aquells plats que sempre es menja molt a gust... malgrat aquell sentiment de culpa que et fa sentir lleugerament incòmode mentre el gaudeixes.

Clar, heu de sucar pa a dojo. Per un dia... no tingueu miraments. I és que en una dieta equilibrada... tot hi té cabuda. Espero que us agradi.

Ingredients

4 ous

sal

oli

mantega

Variants:

S'hi poden afegir: salsitxes fregides, botifarra blanca a talls, pernil a llesques, tomàquet fregit, xoriço a llesques, sobrassada desfeta, formatge, cansalada fumada fregida o tota mena de verdures bullides. Aquests productes s'afegeixen al plat dels ous abans de posar-los al forn.

En treure els ous del forn, es pot posar una mica de mantega per sobre dels rovells.

Hi podeu posar pebre negre

Preparació
1.
ous al plat pas1

Us recomano utilitzar una cassoleta individual de fang o terrissa per a elaborar aquest plat.

2.
ous al plat pas2

Preparem tots els ingredients.

3.
ous al plat pas3

Podeu escollir el xoriço que més us agradi.

4.
ous al plat pas4

O llesques de sobrassada. En faré una cassoleta de cada.

5.
ous al plat pas5

Tallem una mica de mantega...

6.
ous al plat pas6

... i la desfem a foc suau.

7.
ous al plat pas7

A continuació, poseu els ous un moment a la planxa perquè comenci a quallar la clara ...

8.
ous al plat pas8

... però de seguida els traieu i els acabeu de coure al forn. Els ous, pràcticament, s'han de coure amb l'escalfor residual de la cassola. Podeu incorporar altres ingredients per sobre, com aquesta sobrassada...

9.
ous al plat pas9

... o aquestes llesques de xoriço.

10.
ous al plat pas10

Saleu-ho i empebreu-ho tot i poseu-ho al forn en mode grill a uns 220 graus.

11.
ous al plat pas11

Procureu que els rovells quedin tendres i la clara, quallada. Vigileu que el rovell es qualla amb molta facilitat. Si us voleu assegurar, podeu fer tot el plat amb només les clares i en l´últim moment afegiu-hi els rovells. És un petit truc.

12.
ous al plat pas12

I ja els podeu servir ben calents.

13.
ous al plat pas13

Bon profit!