En aquesta recepta l'ou es cou en el mateix plat que se serveix a taula. Millor si és una cassoleta de fang. S'ha de moderar el seu consum, ja que acostuma a ser un plat greixós i amb colesterol, però això no treu que sigui un plat d'aquells plats que sempre es menja molt a gust... malgrat aquell sentiment de culpa que et fa sentir lleugerament incòmode mentre el gaudeixes.
Clar, heu de sucar pa a dojo. Per un dia... no tingueu miraments. I és que en una dieta equilibrada... tot hi té cabuda. Espero que us agradi.
4 ous
sal
oli
mantega
Variants:
S'hi poden afegir: salsitxes fregides, botifarra blanca a talls, pernil a llesques, tomàquet fregit, xoriço a llesques, sobrassada desfeta, formatge, cansalada fumada fregida o tota mena de verdures bullides. Aquests productes s'afegeixen al plat dels ous abans de posar-los al forn.
En treure els ous del forn, es pot posar una mica de mantega per sobre dels rovells.
Hi podeu posar pebre negre
![ous al plat pas1 ous al plat pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/35/39/ous-al-plat-pas1.jpeg)
Us recomano utilitzar una cassoleta individual de fang o terrissa per a elaborar aquest plat.
![ous al plat pas2 ous al plat pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/35/66/ous-al-plat-pas2.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![ous al plat pas3 ous al plat pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/35/93/ous-al-plat-pas3.jpeg)
Podeu escollir el xoriço que més us agradi.
![ous al plat pas4 ous al plat pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/36/20/ous-al-plat-pas4.jpeg)
O llesques de sobrassada. En faré una cassoleta de cada.
![ous al plat pas5 ous al plat pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/36/47/ous-al-plat-pas5.jpeg)
Tallem una mica de mantega...
![ous al plat pas6 ous al plat pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/36/98/ous-al-plat-pas6.jpeg)
... i la desfem a foc suau.
![ous al plat pas7 ous al plat pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/37/34/ous-al-plat-pas7.jpeg)
A continuació, poseu els ous un moment a la planxa perquè comenci a quallar la clara ...
![ous al plat pas8 ous al plat pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/37/94/ous-al-plat-pas8.jpeg)
... però de seguida els traieu i els acabeu de coure al forn. Els ous, pràcticament, s'han de coure amb l'escalfor residual de la cassola. Podeu incorporar altres ingredients per sobre, com aquesta sobrassada...
![ous al plat pas9 ous al plat pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/38/21/ous-al-plat-pas9.jpeg)
... o aquestes llesques de xoriço.
![ous al plat pas10 ous al plat pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/38/48/ous-al-plat-pas10.jpeg)
Saleu-ho i empebreu-ho tot i poseu-ho al forn en mode grill a uns 220 graus.
![ous al plat pas11 ous al plat pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/38/75/ous-al-plat-pas11.jpeg)
Procureu que els rovells quedin tendres i la clara, quallada. Vigileu que el rovell es qualla amb molta facilitat. Si us voleu assegurar, podeu fer tot el plat amb només les clares i en l´últim moment afegiu-hi els rovells. És un petit truc.
![ous al plat pas12 ous al plat pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/39/02/ous-al-plat-pas12.jpeg)
I ja els podeu servir ben calents.
![ous al plat pas13 ous al plat pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/39/29/ous-al-plat-pas13.jpeg)
Bon profit!